Манакеш

Манакеш

Подготовка 30 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Бързо и вкусно.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
761 ккал 54 г 14 г 47 г 9 г 5 г 20 г 2 г
Захар Фибри Протеини Сол 9 г 5 г 20 г 2 г
761 ккал 54 г 14 г 47 г 9 г 5 г 20 г 2 г

Продукти

  • 4 питки лаваш или пълнозърнести арабски питки
  • 200 г сирене фета
  • ЗА ТУРСКАТА САЛАТА
  • 8 хубави средно големи домата, нарязани на едри кубчета
  • ½ краставица, нарязана на едри кубчета
  • ½ малка връзка мента, само листата, накъсани
  • 15 черни маслини без костилките
  • Балсамов оцет за поръсване
  • зехтин екстра върджин за поръсване
  • ЗА ЧЕСНОВОТО КИСЕЛО МЛЯКО
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 150 мл кисело мляко
  • ЗА ДРЕСИНГА ЗААТАР
  • ½ малка връзка риган
  • ½ връзка Мащерка , само листенцата
  • 150 мл зехтин
  • 2 скилидки Чесън , смачкани
  • сокът на ½ лимон
  • ¼ ч.л. сумак
  • 2 с.л. сусамово семе, печено

Приготвяне

1. Първо направете салатата. Сложете доматите, краставицата, ментата и маслините в голяма купа, поръсете ги с малко балсамов оцет и зехтин и разбъркайте. Подправете на вкус.

2. Разбъркайте киселото мляко със смачкания чесън, подправете и го оставете настрана.

3. За дресинга сложете ригана, мащерката, зехтина и чесъна в купа и ги разбийте с ръчен блендер. Добавете лимоновия сок, сумака, сусама, малко сол и черен пипер и разбъркайте добре.

4. Намажете арабските питки от едната страна с по 2 препълнени супени лъжици от дресинга заатар, а отгоре сложете по 50 г сирене.

5. Сгънете хляба на две или го завийте на руло. Запечете го в сух оребрен тиган до златисто и го запазете топъл в съвсем слаба фурна.

6. Сервирайте с турската салата и гарнирайте с малко чесново кисело мляко.

ЗА ПОРЦИЯ: 761 ккал, 54 г мазнини, 14 г наситени мазнини, 47 г въглехидрати, 9 г захари, 5 г фибри, 20 г протеини, 2,6 г сол.

Коментирай
Харесай 1 Kety

Тагове

А-Я рецепти Салати Св. Валентин Турска кухня Февруари

Опитайте още

Сготви

Харесай Лепкави шишчета с наденички и розмарин

Goodfood 50 м

Препоръчани

Коментари

.................................