Сладкиш с кафе и орехи

Сладкиш с кафе и орехи

Подготовка 15 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Броя: 20
Автор: Goodfood

Сиропирано парче сладкиш с класическо кафе и орехи.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
362 ккал 21 г 9 г 37 г 23 г 2 г 5 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 23 г 2 г 5 г 0 г
362 ккал 21 г 9 г 37 г 23 г 2 г 5 г 0 г

Продукти

  • 280 г масло
  • 85 г тъмна кафява захар
  • 100 г златен сироп
  • 100 мл кафе еспресо
  • 100 г орехови ядки
  • 175 г цели овесени ядки и 175 г фини овесени ядки
  • 100 г брашно
  • ЗА АЙСИНГА
  • 75 г масло
  • 3 с.л. горещо кафе еспресо
  • 350 г захар
  • 20 половинки орехови ядки и още 2 с.л. ситно нарязани

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване) и покрийте с хартия за печене тава с размери 20 х 30 см. Разтопете маслото в тенджера заедно със захарта, златния сироп и кафето. Разбъркайте вътре орехите, овесените ядки и брашното заедно с щипка сол. Прехвърлете в тавата и запечете за 25 мин, после оставете да се охлади.

2. През това време направете айсинга. Разтопете маслото в кафето и го разбъркайте със захарта, докато стане на гладък крем. Щом сладкишът изстине до стайна температура, намажете го с айсинга. Внимателно подредете отгоре ореховите ядки, като оставяте разстояние между тях, после поръсете със ситно нарязаните орехи. Оставете айсинга да стегне - ако бързате, може да сложите сладкиша в хладилника. Може да се съхранява 1 седмица в кутия с капак.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Св. Валентин Февруари

Опитайте още

Сготви

Харесай Пъстри целувки

Goodfood 1 ч 45 м , големи яйца, сушена лавандула, лилава сладкарска боя, шамфъстък, зелена сладкарска боя, бяла кристална захар, замразени сушени малини, розова сладкарска боя, замразени сушени боровинки, синя сладкарска боя, портокал, оранжева сладкарска боя 12 продукта

Препоръчани

Коментари