Сладкиш с кафе и орехи

Сладкиш с кафе и орехи

Подготовка 15 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Броя: 20
Автор: Goodfood

Сиропирано парче сладкиш с класическо кафе и орехи.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
362 ккал 21 г 9 г 37 г 23 г 2 г 5 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 23 г 2 г 5 г 0 г
362 ккал 21 г 9 г 37 г 23 г 2 г 5 г 0 г

Продукти

  • 280 г масло
  • 85 г тъмна кафява захар
  • 100 г златен сироп
  • 100 мл кафе еспресо
  • 100 г орехови ядки
  • 175 г цели овесени ядки и 175 г фини овесени ядки
  • 100 г брашно
  • ЗА АЙСИНГА
  • 75 г масло
  • 3 с.л. горещо кафе еспресо
  • 350 г захар
  • 20 половинки орехови ядки и още 2 с.л. ситно нарязани

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване) и покрийте с хартия за печене тава с размери 20 х 30 см. Разтопете маслото в тенджера заедно със захарта, златния сироп и кафето. Разбъркайте вътре орехите, овесените ядки и брашното заедно с щипка сол. Прехвърлете в тавата и запечете за 25 мин, после оставете да се охлади.

2. През това време направете айсинга. Разтопете маслото в кафето и го разбъркайте със захарта, докато стане на гладък крем. Щом сладкишът изстине до стайна температура, намажете го с айсинга. Внимателно подредете отгоре ореховите ядки, като оставяте разстояние между тях, после поръсете със ситно нарязаните орехи. Оставете айсинга да стегне - ако бързате, може да сложите сладкиша в хладилника. Може да се съхранява 1 седмица в кутия с капак.

Коментирай
Харесай 1 Kety

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Св. Валентин Февруари

Опитайте още

Сготви

Харесай Ориз със сирене и зеленчуци на фурна

Goodfood 1 ч 20 м
Сготви

Харесай Пикантни пилешки крилца със зелева салата

Goodfood 50 м
Сготви

Харесай Печени наденички с боб и бекон

Goodfood 1 ч 10 м , наденички, доматено пюре, хляб, доматен сос, консерви бял боб, пушен бекон, кафява захар, сладък пушен червен пипер, яйца, олио, кафяв сос 11 продукта
Сготви

Харесай Мини фритата с котидж сирене и спанак

Goodfood 35 м

Препоръчани

Коментари

.................................