Сладкиш с кафе и орехи

Сладкиш с кафе и орехи

Подготовка 15 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Броя: 20
Автор: Goodfood

Сиропирано парче сладкиш с класическо кафе и орехи.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
362 ккал 21 г 9 г 37 г 23 г 2 г 5 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 23 г 2 г 5 г 0 г
362 ккал 21 г 9 г 37 г 23 г 2 г 5 г 0 г

Продукти

  • 280 г масло
  • 85 г тъмна кафява захар
  • 100 г златен сироп
  • 100 мл кафе еспресо
  • 100 г орехови ядки
  • 175 г цели овесени ядки и 175 г фини овесени ядки
  • 100 г брашно
  • ЗА АЙСИНГА
  • 75 г масло
  • 3 с.л. горещо кафе еспресо
  • 350 г захар
  • 20 половинки орехови ядки и още 2 с.л. ситно нарязани

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване) и покрийте с хартия за печене тава с размери 20 х 30 см. Разтопете маслото в тенджера заедно със захарта, златния сироп и кафето. Разбъркайте вътре орехите, овесените ядки и брашното заедно с щипка сол. Прехвърлете в тавата и запечете за 25 мин, после оставете да се охлади.

2. През това време направете айсинга. Разтопете маслото в кафето и го разбъркайте със захарта, докато стане на гладък крем. Щом сладкишът изстине до стайна температура, намажете го с айсинга. Внимателно подредете отгоре ореховите ядки, като оставяте разстояние между тях, после поръсете със ситно нарязаните орехи. Оставете айсинга да стегне - ако бързате, може да сложите сладкиша в хладилника. Може да се съхранява 1 седмица в кутия с капак.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Св. Валентин Февруари

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата с риба тон, фенел и боб

Goodfood 10 м , зехтин екстра върджин, краставица, лимон, магданоз, консерва бял боб, консерва риба тон, едрозърнеста горчица, фенел, копър, тиквени семки 10 продукта
Сготви

Харесай Десерт с маракуя

Goodfood 2 ч 35 м , желатин, манго, маракуя, бисквити диджестив, подсладено кондензирано мляко, лайм, сок от маракуя, масло, пълномаслена сметана, кристална захар 10 продукта

Препоръчани

Коментари