Спагети с чеснови гъби  и прошуто

Спагети с чеснови гъби и прошуто

Подготовка 15 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Бързо, лесно, вкусно.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
322 ккал 9 г 2 г 39 г 3 г 4 г 19 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 3 г 4 г 19 г 1 г
322 ккал 9 г 2 г 39 г 3 г 4 г 19 г 1 г

Продукти

  • 90 г прошуто
  • 1 ч.л. олио
  • 2 глави червен лук, разполовени и тънко нарязани
  • 6 скилидки чесън, нарязани
  • 175 г гъби, нарязани
  • 1 с.л. нарязан Естрагон или мащерка
  • 25 г орехови ядки
  • 2 шепи Магданоз , нарязан

Приготвяне

1. Загрейте голям незалепващ тиган и запържете на сухо прошутото, докато стане хрупкаво. Оставете настрана. Добавете олиото в тигана и запържете лука и чесъна, докато станат златисти.

2. Сварете спагетите по указанията на пакета. В това време сложете гъбите в тигана с лука и гответе, като разбърквате, докато намалят обема си и започнат да променят цвета си. Добавете естрагона или мащерката и орехите и гответе още няколко минути. 

3. Отцедете спагетите, като запазите малко от водата. Объркайте спагетите с чесновите гъби и магданоза, и ако ви се струва сухо, добавете малко от водата от спагетите. Начупете хрупкавото прошуто и го поръсете отгоре.

ЗА ПОРЦИЯ: 322 ккал, 9 г мазнини, 2 г наситени мазнини, 39 г въглехидрати, 3 г фибри, 4 г захари, 19 г протеини, 1,2 г сол. 

Коментирай
Харесай 2 Elena Koshnicharska Никол

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Св. Валентин Февруари

Опитайте още

Сготви

Харесай Брюкселско зеле с кестени и хрупкав бекон

Goodfood 40 м
Сготви

Харесай Патешко с китайски мариновани репички

Goodfood 55 м

Препоръчани

Коментари

..................................