Пикантни пълнени чушки с фета

Пикантни пълнени чушки с фета

Подготовка 10 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Пикантно и приятно.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
288 ккал 7 г 3 г 39 г 15 г 26 г 19 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 15 г 26 г 19 г 1 г
288 ккал 7 г 3 г 39 г 15 г 26 г 19 г 1 г

Продукти

  • 2 големи чушки, разполовени и почистени от семките, но с дръжки
  • по 1 ч.л. смлян кимион и Кориандър
  • 400 г нарязани домати от консерва
  • 1 глава червен лук, разполовен и тънко нарязан
  • 1 скилидка чесън, фино настъргана
  • 1 червена люта чушка, без семките и тънко нарязана
  • 1 малък патладжан, нарязан на дребни кубчета
  • 220 г червен боб от консерва, неотцеден
  • малка връзка Кориандър , нарязан
  • 1 голямо яйца
  • 25 г нискомаслено фета сирене, настъргано
  • 50 г извара
  • 2 шепи рукола
  • резени лайм, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 190°С (170°С с обдухване). Сложете половинките чушки в тавичка с кожата нагоре и запечете за 15-20 мин.

2. В това време сложете подправките в тиган и ги затоплете. Добавете доматите, лука, чесъна, лютата чушка, патладжана и боба заедно със соса му. Покрийте с капак и гответе 20 мин, като разбърквате. Не добавяйте течност, сместа трябва да е гъста. Добавете кориандъра.

3. Разбийте яйцето със сиренето и изварата. Обърнете чушките наопаки и ги напълнете със зеленчуковата смес, колкото можете повече. Покрийте ги с яйчената смес със сирене и запечете за 10 мин, докато топингът засъхне. Сервирайте с рукола и резени лайм.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Св. Валентин Февруари

Опитайте още

Сготви

Харесай Агнешко със средиземноморски зеленчуци

Goodfood 45 м
Сготви

Харесай Пиле с три различни вкуса (Мург тика трайо)

Goodfood

Препоръчани

Коментари