Спагети от спелта с люта чушка, броколи и панчета

Спагети от спелта с люта чушка, броколи и панчета

Подготовка 10 мин Приготвяне 12 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Ние използвахме спагети от спелта, защото обичаме техния орехов аромат, освен това те съдържат фибри, протеини и витамини.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
472 ккал 27 г 10 г 34 г 2 г 7 г 20 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 2 г 7 г 20 г 1 г
472 ккал 27 г 10 г 34 г 2 г 7 г 20 г 1 г

Продукти

  • 3 с.л. зехтин и още за поръсване
  • 2 глави лук шалот, ситно нарязани
  • 4 скилидки Чесън , ситно нарязани
  • 2 червени люти чушки, без семките и ситно нарязани
  • 350 г пълнозърнести спагети от спелта
  • 300 г тънкостеблени броколи, стеблата нарязани, розичките оставени цели
  • 140-160 г кубчета панчета
  • 2 парчета черен хляб, нарязан на малки парченца
  • 100 г козе сирене, натрошено

Приготвяне

1. Загрейте 2 с.л. зехтин в голям тиган. Добавете лука, чесъна, повечето люти чушки и леко овкусете. Запържете внимателно за 10 мин, докато омекнат.

2. Сварете пастата според указанията на опаковката, като добавите броколите за последните 5 мин.

3. Загрейте останалата 1 с.л. зехтин в друг тиган. Добавете панчетата да цвърчи, докато мазнината се отдели и кубчетата станат хрупкави. Сложете вътре хляба, овкусете и пържете, за да се получат хрупкави крутони. Отцедете пастата и броколите, като запазите няколко с.л. от водата от варенето.

4. Сложете пастата в сместа с лука, като добавите достатъчно вода от готвенето, за да може сосът да покрие пастата. Опитайте как е на вкус и поръсете с крутоните, панчетата, останалите люти чушки и козето сирене. Сипете отгоре малко зехтин и сервирайте веднага.

ЗА ПОРЦИЯ: 472 ккал, 27 г мазнини, 10 г наситени мазнини, 34 г въглехидрати, 2 г захари, 7 г фибри, 20 г протеини, 1,6 г сол.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Март Основни

Опитайте още

Сготви

Харесай Аспержи на скара и скариди със сос руй

Goodfood 50 м

Препоръчани

Коментари