Сьомга с коричка  от гремолата  и леща със спанак

Сьомга с коричка от гремолата и леща със спанак

Подготовка 10 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Направете за вечеря.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
610 ккал 30 г 9 г 36 г 5 г 13 г 43 г 2 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 13 г 43 г 2 г
610 ккал 30 г 9 г 36 г 5 г 13 г 43 г 2 г

Продукти

  • 4 скилидки чесън, 2 оставени цели, 2 тънко нарязани
  • 1/2 малка връзка Магданоз , едро нарязан
  • 1 лимон, кората настъргана, нарязан на 4 резена
  • 2 филийки пълнозърнест хляб
  • 4 филета сьомга
  • 1½ с.л. зехтин
  • 200 г листа бейби Спанак
  • 500 г сготвена леща
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 3 с.л. сметана с Хрян

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 200°C (180°C с обдухване). Разбийте двете цели скилидки чесън с повечето магданоз, настърганата лимонова кора, хляба и леко овкусете. Подправете филетата сьомга и натиснете хлебната смес отгоре. Поръсете с 1/2 с.л. зехтин и печете във фурната 15-20 мин, докато рибата стане готова, а хлебните трохи станат златисти.

2. Запържете в тиган нарязания чесън в останалия зехтин за 1-2 мин на слаб огън. Добавете спанака и лещата, усилете огъня и пържете, докато спанакът омекне, а лещата се сгорещи. Сипете вътре заквасената сметана, хряна и  овкусете.

3. Разпределете лещата в 4 чинии. Сложете рибата отгоре, поръсете с останалия магданоз и сервирайте с лимоновите резени.

Коментирай
Харесай 4 Велислава Страхилова Ивайла IRINA SOKOLOVA rtrifonov

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Март Основни

Опитайте още

Сготви

Харесай Сандвич с чабата, тиквичка и козе сирене

Goodfood 15 м , чабата, салата, тиквички, меко козе сирене, Чесън, зехтин, босилек, лимон 8 продукта
Сготви

Харесай Пилешки бутчета с азиатска зелева салата

Goodfood 55 м , джинджифил, морков, мисо паста, червена люта чушка, кафява кристална захар, пилешки бутчета, оризов оцет, зелен лимон, светъл соев сос, лук, кориандър, мед, червена зелка, ябълков оцет 14 продукта
Сготви

Харесай Шоколадово-ментовият сладкиш на Сара Кук

Goodfood 2 ч 10 м

Препоръчани

Коментари