Сьомга с коричка  от гремолата  и леща със спанак

Сьомга с коричка от гремолата и леща със спанак

Подготовка 10 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Направете за вечеря.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
610 ккал 30 г 9 г 36 г 5 г 13 г 43 г 2 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 13 г 43 г 2 г
610 ккал 30 г 9 г 36 г 5 г 13 г 43 г 2 г

Продукти

  • 4 скилидки чесън, 2 оставени цели, 2 тънко нарязани
  • 1/2 малка връзка Магданоз , едро нарязан
  • 1 лимон, кората настъргана, нарязан на 4 резена
  • 2 филийки пълнозърнест хляб
  • 4 филета сьомга
  • 1½ с.л. зехтин
  • 200 г листа бейби Спанак
  • 500 г сготвена леща
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 3 с.л. сметана с Хрян

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 200°C (180°C с обдухване). Разбийте двете цели скилидки чесън с повечето магданоз, настърганата лимонова кора, хляба и леко овкусете. Подправете филетата сьомга и натиснете хлебната смес отгоре. Поръсете с 1/2 с.л. зехтин и печете във фурната 15-20 мин, докато рибата стане готова, а хлебните трохи станат златисти.

2. Запържете в тиган нарязания чесън в останалия зехтин за 1-2 мин на слаб огън. Добавете спанака и лещата, усилете огъня и пържете, докато спанакът омекне, а лещата се сгорещи. Сипете вътре заквасената сметана, хряна и  овкусете.

3. Разпределете лещата в 4 чинии. Сложете рибата отгоре, поръсете с останалия магданоз и сервирайте с лимоновите резени.

Коментирай
Харесай 3 Велислава Страхилова Ивайла IRINA SOKOLOVA

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Март Основни

Опитайте още

Сготви

Харесай Печената пуйка с бекон и горчица на Сара

Goodfood 4 ч 30 м
Сготви

Харесай Банички със сладки картофи и грах

Goodfood 55 м , олио, захар, листа от мента, яйца, грах, лук, бутер тесто, кимион на зърна, Гарам масала, лимон, сусамови семена, червени люти чушки, листа от кориандър, брашно, сладки картофи, куркума на прах, чътни 17 продукта

Препоръчани

Коментари