Агнешки котлетчета с пюре от ментов грах

Агнешки котлетчета с пюре от ментов грах

Подготовка 15 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Това ястие е предвидено да се яде с ръце, като пилешките бутчета, и е чудесно да го сложите в средата на масата и всеки да си сервира.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
355 ккал 22 г 7 г 9 г 1 г 7 г 31 г 0.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 7 г 31 г 0.2 г
355 ккал 22 г 7 г 9 г 1 г 7 г 31 г 0.2 г

Продукти

  • 1 скилидка Чесън , смачкана
  • сокът от 1/2 лимон, запазете другата половина за пюрето
  • 1 малка червена люта Чушка , ситно нарязана
  • малко зехтин
  • 12 агнешки котлетчета, добре почистени, месото леко начукано
  • хляб, за сервиране
  • ЗА ПЮРЕТО ОТ Грах
  • 300 г пресен Грах (или замразен)
  • 3 с.л. зехтин
  • сокът от другата 1/2 лимон
  • 1 малка връзка мента, листата нарязани

Приготвяне

1. Смесете чесъна, лимоновия сок, лютата чушка и зехтина и със сместа намажете агнешките котлетчета. Оставете ги да се мариноват за 1 ч в хладилника. Сложете граха в кухненски робот заедно с половината зехтин, малко сол и пипер и лимоновия сок и го направете на пюре. Сложете в дълбока тенджера и оставете настрани.

2. Загрейте грил тиган и изпечете котлетите за по 2-3 мин от всяка страна за по-тънки резени или 3-4 мин за по-дебели. Докато ги печете, затоплете пюрето. Добавете ментовите листа и останалия зехтин, разбъркайте. Опитайте на вкус и добавете още сол и пипер, ако е нужно. Сервирайте агнешкото върху дъска с купата пюре отстрани и хрупкав хляб за топене на вкусния сос.

Коментирай
Харесай 3 rtrifonov george-droumev Madlen

Тагове

А-Я рецепти Април Великден Европейска кухня Май Основни Юни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Пикантен стек с хрупкави сладки картофи

Goodfood 30 м

Препоръчани

Коментари

..................................