Сладко-кисело пилешко месо абодо

Сладко-кисело пилешко месо абодо

Подготовка 20 мин Приготвяне 160 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Това ястие се основава на класическата филипинска яхния, традиционно приготвена с много оцет и подсладена със захар. Аз малко намалих пикантността с кремообразно кокосово мляко. Сосът се готви до богата, лъскава консистенция и е идеален за сервиране с ориз и запържени зеленчуци.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
644 ккал 34 г 17 г 46 г 25 г 3 г 37 г 3 г
Захар Фибри Протеини Сол 25 г 3 г 37 г 3 г
644 ккал 34 г 17 г 46 г 25 г 3 г 37 г 3 г

Продукти

  • 4 с.л. растително олио
  • 600 г обезкостени пилешки бутчета без кожа, разполовени
  • 2 с.л. царевично брашно и още 1-2 ч.л. (по желание)
  • 1 голяма глава лук, нарязана на парчета
  • 5 скилидки Чесън , смачкани
  • 2 червени чушки, без семките, нарязани на парчета
  • 400 мл консерва кокосово мляко
  • 100 мл соев сос с ниско съдържание на сол
  • 100 мл бял винен оцет
  • 50 г кафява мека захар
  • 6 дафинови листа
  • сварен басмати или кафяв ориз, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте половината олио в тенджерата. Сложете пилешкото в голяма купа, овкусете добре и го покрийте с царевичното брашно, след което пържете на партиди, докато покафенее отвсякъде (не препълвайте тенджерата или пилешкото няма да стане кафяво). Слагайте всяка партида в уреда за бавно готвене, като добавяте още олио в тигана, ако е необходимо. Добавете лука, чесъна и чушките, гответе няколко минути, докато леко омекнат, и ги добавете в уреда.

2. Ако има някакво царевично брашно, останало в купата, добавете малко кокосово мляко,  разбъркайте и го сипете в уреда. Прибавете останалото кокосово мляко, соевия сос, оцета, захарта и дафиновите листа, овкусете с много черен пипер, загрейте уреда за бавно готвене на ниска степен, похлупете и гответе 5-6 часа, докато месото омекне, а сосът се сгъсти. (Ако нямате уред за бавно готвене, върнете съставките обратно в тенджерата, похлупете и гответе 1 1/2 до 2 часа, като разбърквате от време на време, за да не залепне. Добавете малко вода, ако яхнията изглежда суха.) Ако сосът в уреда е по-рядък, сгъстете го с останалото царевично брашно. Смесете 1-2 ч.л. царевично брашно с 1-2 ч.л. студена вода, за да се получи паста, сипете 2-3 с.л. от соса в тенджера и оставете да къкри, разбъркайте вътре царевичната паста и гответе 1-2 мин да се сгъсти. Върнете обратно в уреда и гответе на висока степен за още 10 мин. Сервирайте с ориз и запържени зеленчуци. 

Коментирай
Харесай 2 Kety Madlen

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Март Основни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Хрупкави тортили с рачешко месо и авокадо

Goodfood 10 м

Препоръчани

Коментари

...................................