Тарта с бри, ябълки и лук

Тарта с бри, ябълки и лук

Подготовка 20 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Тази страхотна тарта може да бъде приготвена с всякакъв вид сирене. Може да замените соса от червени боровинки с чътни.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
312 ккал 18 г 9 г 28 г 12 г 2 г 8 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 12 г 2 г 8 г 0 г
312 ккал 18 г 9 г 28 г 12 г 2 г 8 г 0 г

Продукти

  • 320 г бутер тесто (ако е замразено, размразете го на стайна температура)
  • 1 с.л. зехтин или рапично олио и още малко за поръсване
  • 3 едри глави лук, разполовени и тънко нарязани
  • 2 с.л. бял винен оцет и още малко
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • малка връзка Мащерка , само листенцата, запазете няколко стръкчета за украса
  • 1 ябълка
  • 100 г сос от червени боровинки (или чътни)
  • 175 г бри, нарязано (или друго сирене)

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Развийте тестото и го сложете в голяма тава, покрита с хартия за печене. Ако ръбовете не са прави, изрежете ги с остър нож. Очертайте борд около 1 см от ръба. Направете плитки разрези на кръст по средата на тестото, а ако искате и по ръба, така тестото няма да се надигне толкова. Запечете за 15 мин.

2. Междувременно загрейте олиото в голям тиган. Запържете лука за 10-15 мин, докато омекне и започне да се карамелизира. Добавете оцета, оставете го да ври още минута и сложете дижонската горчица и мащерката. Подправете обилно и дръпнете съда от огъня. Нарежете ябълката на тънко през средата, така че няколко парченца да са с хубава звездичка в центъра и махнете семките. Разбъркайте резенчетата с малко оцет, за да не потъмнеят.

3. Тестото трябва да се е надигнало и да е започнало да потъмнява. Натиснете го по средата и разпределете лука отгоре. Добавете лъжици от соса с червени боровинки и покрийте с нарязаната ябълка и сиренето бри, като ги застъпвате. Добавете още няколко стръкчета мащерка, поръсете с малко зехтин и върнете тартата във фурната за още 25 мин, докато сиренето стане на балончета, а ябълката омекне. Сервирайте я топла или студена. 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Март Тарти Тестени

Опитайте още

Сготви

Харесай Пай с пиле и шунка

Goodfood 2 ч 15 м , пилешки бутчета, магданоз, бяло брашно тип 700, пилешки бульон, салвия, червени боровинки, салата, яйце, лук, варена шунка, пилешки гърди, краве масло, смляно Индийско орехче, сушени кайсии, бяло брашно тип 500, желатин, краве масло, обелен шамфъстък, чътни, свинска мас 20 продукта
Сготви

Харесай Пилаф с тиква и киноа

Goodfood тиквени семки, смлян кориандър, зърна от нар, лук, листа от спанак, киноа, смляна куркума, смлян джинджифил, печена тиква, зехтин 10 продукта
Сготви

Харесай Пиле по азиатски със салата от мандарини и кашу

Goodfood 25 м

Препоръчани

Коментари

.....................................