Тарта с бри, ябълки и лук

Тарта с бри, ябълки и лук

Подготовка 20 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Тази страхотна тарта може да бъде приготвена с всякакъв вид сирене. Може да замените соса от червени боровинки с чътни.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
312 ккал 18 г 9 г 28 г 12 г 2 г 8 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 12 г 2 г 8 г 0 г
312 ккал 18 г 9 г 28 г 12 г 2 г 8 г 0 г

Продукти

  • 320 г бутер тесто (ако е замразено, размразете го на стайна температура)
  • 1 с.л. зехтин или рапично олио и още малко за поръсване
  • 3 едри глави лук, разполовени и тънко нарязани
  • 2 с.л. бял винен оцет и още малко
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • малка връзка Мащерка , само листенцата, запазете няколко стръкчета за украса
  • 1 ябълка
  • 100 г сос от червени боровинки (или чътни)
  • 175 г бри, нарязано (или друго сирене)

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Развийте тестото и го сложете в голяма тава, покрита с хартия за печене. Ако ръбовете не са прави, изрежете ги с остър нож. Очертайте борд около 1 см от ръба. Направете плитки разрези на кръст по средата на тестото, а ако искате и по ръба, така тестото няма да се надигне толкова. Запечете за 15 мин.

2. Междувременно загрейте олиото в голям тиган. Запържете лука за 10-15 мин, докато омекне и започне да се карамелизира. Добавете оцета, оставете го да ври още минута и сложете дижонската горчица и мащерката. Подправете обилно и дръпнете съда от огъня. Нарежете ябълката на тънко през средата, така че няколко парченца да са с хубава звездичка в центъра и махнете семките. Разбъркайте резенчетата с малко оцет, за да не потъмнеят.

3. Тестото трябва да се е надигнало и да е започнало да потъмнява. Натиснете го по средата и разпределете лука отгоре. Добавете лъжици от соса с червени боровинки и покрийте с нарязаната ябълка и сиренето бри, като ги застъпвате. Добавете още няколко стръкчета мащерка, поръсете с малко зехтин и върнете тартата във фурната за още 25 мин, докато сиренето стане на балончета, а ябълката омекне. Сервирайте я топла или студена. 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Март Тарти Тестени

Опитайте още

Сготви

Харесай Бобена яхния с калмари и чеснов хляб

Goodfood 1 ч 55 м , Чесън, пилешки бульон, Дафинов лист, мащерка, магданоз, моркови, калмари с пипалата, черен хляб, шарен боб, зехтин, доматен сос пасата, зелени зеленчуци, целина, доматено пюре, пушен червен пипер, лук 16 продукта

Препоръчани

Коментари