Табуле с печен карфиол

Табуле с печен карфиол

Подготовка 10 мин Приготвяне 12 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Може да приготвите тази рецепта предварително – ще се запази добре в хладилника за няколко дни.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
319 ккал 21 г 8 г 14 г 11 г 5 г 16 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 11 г 5 г 16 г 1 г
319 ккал 21 г 8 г 14 г 11 г 5 г 16 г 1 г

Продукти

  • 1 голяма глава карфиол, около 650 г почистен
  • 1 ч.л. бахар
  • 1 ч.л. смляна канела
  • 2 с.л. зехтин
  • 25 г филирани бадеми, запечени
  • 1 глава червен лук, ситно нарязан
  • 200 г сирене фета, натрошено
  • 110 г зърна нар
  • сокът на 1 лимон
  • 1/2 малка връзка Магданоз , ситно нарязан
  • 1/2 малка връзка мента, ситно нарязана, и още няколко листа за украса

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Отстранете външните листа на карфиола и твърдата част от розичките, след това го нарежете на едро. Сложете го в голямата купа на кухненски робот и го разбийте за 30 сек, докато заприлича на кускус, прехвърлете го в друга голяма купа.

2. Разбъркайте подправките и зехтина в карфиола и го овкусете. Разстелете сместа в широка тава на тънък пласт. Запечете за 12 мин, като по средата на печенето разбъркате, за да се запекат всички карфиолени трохи. Оставете настрани да се охлади леко.

3. Щом достигне стайна температура, разбъркайте вътре останалите съставки и овкусете, поръсете с целите листа мента. 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Март Предястия

Опитайте още

Сготви

Харесай Фахита със скариди и сметана с авокадо

Goodfood 25 м
Сготви

Харесай Английски шишчета

Goodfood 20 м , чери домати, наденички, доматен сос, едрозърнеста горчица, салатни листа, зехтин, гъби, бекон, хляб, мед 10 продукта

Препоръчани

Коментари