Вегетариански ориз с гъби шийтаке

Вегетариански ориз с гъби шийтаке

Подготовка 10 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Малко калории, много вкус.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
377 ккал 12 г 67 г 9 г 2 г 4 г 9 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 2 г 4 г 9 г 1 г
377 ккал 12 г 67 г 9 г 2 г 4 г 9 г 1 г

Продукти

  • 1 с.л. слънчогледово олио
  • 2 чушки (една червена и една жълта), почистени от семките, едро нарязани
  • 250 г гъби шийтаке (или кафяви печурки)
  • 250 г дългозърнест ориз
  • 1 ч.л. микс подправки по избор
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 2 с.л. сухо шери (по желание, но си заслужава)
  • 140 г замразен дребен грах
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 2 яйца, разбити
  • връзка Зелен лук , нарязан диагонално
  • 1 с.л. соев сос или повече, ако желаете

Приготвяне

1. Кипнете чайник с вода. Загрейте олиото в голям дълбок тиган и запържете чушките и гъбите на силен огън за 3 мин, докато започнат да омекват. Намалете котлона и разбъркайте зеленчуците с ориза, чесъна и подправките. Запържете за 2 мин, поръсете със сухото шери и налейте 350 мл гореща вода.

2. Похлупете тигана и оставете ориза да къкри за 15-20 мин, докато поеме водата. От време на време го разбърквайте. Добавете граха за последните няколко минути.

3. Загрейте съвсем малко сусамово олио в друг тиган и сипете яйцата. Разбърквайте, за да направите тънък омлет. Щом стегне, прехвърлете го върху дъска, навийте на руло и го нарежете на тънко. Добавете омлета и зеления лук към ориза, разбъркайте с вилица, подправете със соев сос и сусамово олио и сервирайте. 

Коментирай
Харесай 2 Любка Веси

Тагове

А-Я рецепти Март Основни Японска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Бургери със зелена леща, козе сирене и маслини

Goodfood 1 ч 5 м
Сготви

Харесай Пилешки пилаф с копър и кедрови ядки

Goodfood 30 м

Препоръчани

Коментари

..................................