Сладко-кисело пилешко месо абодо

Сладко-кисело пилешко месо абодо

Подготовка 20 мин Приготвяне 380 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Това ястие се основава на класическа- та филипинска яхния, традиционно приготвена с много оцет и подсладена със захар. Сосът се готви до богата, лъскава консистенция и е идеален за сервиране с ориз и запържени зеленчуци.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
644 ккал 34 г 17 г 46 г 25 г 3 г 37 г 3.4 г
Захар Фибри Протеини Сол 25 г 3 г 37 г 3.4 г
644 ккал 34 г 17 г 46 г 25 г 3 г 37 г 3.4 г

Продукти

  • 4 с.л. растително олио
  • 600 г обезкостени пилешки бутчета без кожа, разполовени
  • 2 с.л. царевично брашно и още 1-2 ч.л. (по желание)
  • 1 голяма глава лук, нарязана на парчета
  • 5 скилидки Чесън , смачкани
  • 2 червени чушки, без семките, нарязани на парчета
  • 400 мл консерва кокосово мляко
  • 100 мл соев сос с ниско съдържание на сол 100 мл бял винен оцет
  • 50 г кафява мека захар
  • 6 дафинови листа
  • сварен басмати или кафяв ориз, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте половината олио в тенджерата. Сложете пилешкото в голяма купа, овкусете добре и го покрийте с царевичното брашно, след което пържете на партиди, докато покафенее отвсякъде (не препълвайте тенджерата или пилешкото няма да стане кафяво). Слагайте всяка партида в уреда за бавно готвене, като добавяте още олио в тигана, ако е необходимо. Добавете лука, чесъна и чушките, гответе няколко минути, докато леко омекнат, и ги добавете в уреда.

2. Ако има някакво царевично брашно, останало в купата, добавете малко кокосово мляко, разбъркайте и го сипете в уреда. Прибавете останалото кокосово мляко, соевия сос, оцета, захарта и дафиновите листа, овкусете с много черен пипер, загрейте уреда за бавно готвене на ниска степен, похлупете и гответе 5-6 часа, докато месото омекне, а сосът се сгъсти. (Ако нямате уред за бавно готвене, върнете съставките обратно в тенджерата, похлупете и гответе 1 1/2 до 2 часа, като разбърквате от време на време, за да не залепне. Добавете малко вода, ако яхнията изглежда суха.) Ако сосът в уреда е по-рядък, сгъстете го с останалото царевично брашно. Смесете 1-2 ч.л. царевично брашно с 1-2 ч.л. студена вода, за да се получи паста, сипете 2-3 с.л. от соса в тенджера и оставете да къкри, разбъркайте вътре царевичната паста и гответе 1-2 мин да се сгъсти. Върнете обратно в уреда и гответе на висока степен за още 10 мин. Сервирайте с ориз и запържени зеленчуци. 


 

Коментирай
Харесай 2 Kety Dimitrina

Тагове

А-Я рецепти Декември Европейска кухня Ноември Основни Февруари Януари Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Свинско кацу с ориз и гъст сос

Goodfood 1 ч , олио, лук, смлян Джинджифил, пилешки бульон, хлебни трохи, кориандър, Чесън, соев сос, яйце, морков, доматено пюре, сусамово олио, куркума, маринован Джинджифил, средно люто къри, царевично нишесте, перлен ориз, свинско филе, ябълки, мед 20 продукта
Сготви

Харесай Бананови тарти Татен със солен карамел и сметанов сладолед

Goodfood 55 м

Препоръчани

Коментари

..................................