Тарта с бри, ябълки и лук

Тарта с бри, ябълки и лук

Подготовка 20 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Тази страхотна тарта може да бъде приготве- на с всякакъв вид сирене. Може да замени- те соса от червени боровинки с чътни.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
312 ккал 18 г 9 г 28 г 12 г 2 г 8 г 0.9 г
Захар Фибри Протеини Сол 12 г 2 г 8 г 0.9 г
312 ккал 18 г 9 г 28 г 12 г 2 г 8 г 0.9 г

Продукти

  • 320 г бутер тесто (ако е замразено, размразете го на стайна температура)
  • 1 с.л. зехтин или рапично олио и още малко за поръсване
  • 3 едри глави лук, разполовени и тънко нарязани
  • 2 с.л. бял винен оцет и още малко
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • малка връзка Мащерка , само листенцата, запазете няколко стръкчета за украса
  • 1 ябълка
  • 100 г сос от червени боровинки (или чътни)
  • 175 г бри, нарязано (или друго сирене)

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Развийте тестото и го сложете в голяма тава, покрита с хартия за печене. Ако ръбовете не са прави, изрежете ги с остър нож. Очертайте борд около 1 см от ръба. Направете плитки разрези на кръст по средата на тестото, а ако искате и по ръба, така тестото няма да се надигне толкова. Запечете за 15 мин.

 2. Междувременно загрейте олиото в голям тиган. Запържете лука за 10-15 мин, докато омекне и започне да се карамелизира. Добавете оцета, оставете го да ври още минута и сложете дижонската горчица и мащерката. Подправете обилно и дръпнете съда от огъня. Нарежете ябълката на тънко през средата, така че няколко парченца да са с хубава звездичка в центъра и махнете семките. Разбъркайте резенчетата с малко оцет, за да не потъмнеят.

3. Тестото трябва да се е надигнало и да е започнало да потъмнява. Натиснете го по средата и разпределете лука отгоре. Добавете лъжици от соса с червени боровинки и покрийте с нарязаната ябълка и сиренето бри, като ги застъпвате. Добавете още няколко стръкчета мащерка, поръсете с малко зехтин и върнете тартата във фурната за още 25 мин, докато сиренето стане на балончета, а ябълката омекне. Сервирайте я топла или студена. 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Коледа и Новa година Леки вечери Основни Предястия Тарти Тестени

Опитайте още

Сготви

Харесай Фалафели с хумус и табуле

Goodfood 30 м , консерва боб, яйце, зехтин екстра върджин, домати, семена Кориандър, червена люта чушка, тахан, пресен лук, лимон, магданоз, марокански кускус, консерва нахут, чесън, смлян кимион, краставица, кимион на зърна, Кориандър, пълнозърнесто брашно, мента 19 продукта

Препоръчани

Коментари