Шоколадови мелби с круша

Шоколадови мелби с круша

Подготовка 15 мин Приготвяне 5 мин
Трудност: Лесно
Броя: 4
Автор: Goodfood

За тези прекрасни мелби може да използвате парче кекс, който сте приготвили сами или сте купили готов.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
312 ккал 18 г 9 г 28 г 12 г 2 г 8 г 0.9 г
Захар Фибри Протеини Сол 12 г 2 г 8 г 0.9 г
312 ккал 18 г 9 г 28 г 12 г 2 г 8 г 0.9 г

Продукти

  • 85 г кекс
  • 3 с.л. бренди или портокалов ликьор (може да използвате и сока от крушите)
  • 410 г Круши от компот, нарязани на четвъртинки
  • 8 лъжици сладолед
  • 25 г печени лешници, ситно нарязани
  • ЗА ШОКОЛАДОВИЯ СОС С ПОРТОКАЛ
  • 100 г блокче черен шоколад
  • 50 мл пълномаслена сметана
  • 1 с.л. бренди или портокалов ликьор (или портокалов сок)
  • настърганата кора от 1 портокал

Приготвяне

1. Първо направете стърготините черен шоколад, като прокарате острието на голям нож по блокчето. Не ви трябват много, само колкото за украса. Отделете стърготините настрана и натрошете останалия шоколад в тенджерка. Добавете останалите съставки за соса и го загрейте внимателно. Разбърквайте, докато шоколадът се разтопи и получите гладък сос.

2. Натрошете кекса в чаши за мелба и го поръсете с алкохола или сока от крушите. Отгоре сложете четвъртинки круша и сладолед. Полейте с шоколадовия сос и поръсете с лешниците и настъргания шоколад. 

Коментирай
Харесай 1 Светла Атанасова

Тагове

А-Я рецепти Декември Десерти Европейска кухня Коледа и Новa година Ноември Рецепти за парти Рецепти за сладолед Януари

Опитайте още

Сготви

Харесай Очарователната коледна горска торта на Мери Кадоган

Goodfood 4 ч 45 м
Сготви

Харесай Телешко задушено с препечени филийки с аншоа

Goodfood 2 ч 30 м
Сготви

Харесай Пресни картофи с корнишони и сметана

Goodfood 30 м

Препоръчани

Коментари