Брауни с вишни, бърбън и бекон

Брауни с вишни, бърбън и бекон

Подготовка 25 мин Приготвяне 55 мин
Трудност: Лесно
Броя: 12
Автор: Goodfood

Тази рецепта може да се нарече фюжън дeсерт, защото включва един от трендовете за 2016 година – използването на бекон по най-необичаен начин. Тук той се съчетава с шоколад и алкохол, а за още по-силен вкус сладкишът е поръсен с малко какао

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
456 ккал 23 г 50 г 36 г 36 г 3 г 6 г 0.5 г
Захар Фибри Протеини Сол 36 г 3 г 6 г 0.5 г
456 ккал 23 г 50 г 36 г 36 г 3 г 6 г 0.5 г

Продукти

  • 200 г сушени вишни
  • 100 мл бърбън
  • 1 ч.л. Канела
  • 50 мл кленов сироп
  • 6 ивици пушен бекон
  • смес за брауни от любимата ви рецепта (като например брауни Черна гора)
  • малко какао на прах, за поръсване

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). В малка тенджера затоплете, но не кипвайте, бърбъна и вишните, оставете ги да се напоят за 20 мин.

2. През това време смесете канела- та с кленовия сироп и намажете бекона от двете страни със сместа. Сложете ивиците бекон върху решетката над покритата с фолио тава във фурната и запечете за 20 мин, като поливате периодично с кленовия сироп. Беконът трябва да стане приятно кафеникав. Извадете го и го оставете да изстине напълно върху решетката, докато вие приготвяте сместа за брауни.

3. Следвайте стъпките в избраната от вас рецепта за брауни и загрейте фурната до указаната температура. Отцедете накиснатите вишни и ги добавете към сместа за брауни. Нарежете бекона на малки парченца (те ще се натрошат много лесно) и ги добавете също към сместа. Разбъркайте добре всичко. Запечете според рецептата, след това оставете да изстине напълно. Поръсете с какао и нарежете на квадрати. 

Коментирай
Харесай 1 Kety

Тагове

Американска кухня Десерти Рецепти за парти

Опитайте още

Сготви

Харесай Супа от кресон и артишок

Goodfood 13 м , кресон, зелен лук, айрян, зеленчуков бульон с ниско съдържание на натрий, картофи, консерва артишок 6 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................