Лека зелена супа по тайландски

Лека зелена супа по тайландски

Подготовка 50 мин Приготвяне 35 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Намалих мазнините, като използвах домашно овесено мляко вместо кокосо- во, освен това обогатих вкуса с приготвена от мен лесна къри паста.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
438 ккал 14 г 2 г 54 г 21 г 22 г 11 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 21 г 22 г 11 г 0.3 г
438 ккал 14 г 2 г 54 г 21 г 22 г 11 г 0.3 г

Продукти

  • 25 г овесени ядки, накиснати в 200 мл студена вода за 20 мин
  • 11⁄2 с.л. кокос, настърган
  • 1 ч.л. кокосово или слънчогледово олио
  • 2 моркова, нарязани
  • 1 пащърнак, нарязан на малки парчета
  • 1 малък сладък картоф, нарязан на парчета
  • 1/4 ч.л. мармайт
  • 2 листа от кафир лайм, сушени или пресни
  • 6 тънкостеблени броколи, разполовени по дължина
  • 50 г замразен грах
  • 1 лайм, нарязан на 6 парчета
  • ЗА ПАСТАТА
  • 1 зелена чушка, нарязана
  • 1/2 малка връзка кориандър
  • 1 скилидка чесън, обелена
  • 2 см парче Джинджифил , обелен
  • настъргана кора и сок на 1 лайм
  • 2 стръка пресен лук, едро нарязан
  • 1 зелена люта чушка
  • ЗА СЕРВИРАНЕ
  • кафяв ориз
  • 1/2 малка връзка Кориандър , по желание

Приготвяне

1. Най-напред направете пастата. Сложете всички съставки в малката купа от кухненски робот и разбийте, докато се нарежат на ситно. Прехвърлете в друга малка купа и охладете.

2. Сложете овесените ядки и водата им от накисването в същата купа на кухненския робот, без да я почиствате, и ги разбийте на гладка паста. Прецедете през цедка и добавете кокоса, оставете настрани.

3. Сложете незалепващ тиган или уок на силен огън. Прибавете кокосовото олио, след това морковите, пащърнака и сладкия картоф. Запържете за около 2-3 мин, докато зеленчуците започнат да се оцветяват по краищата. Добавете къри пастата и гответе, докато кърито не след дълго стане течно. Сипете овесеното мляко с кокоса, мармайта, листата лайм и 300 мл вода, оставете да кипне. Похлупете и гответе 15 мин, след това добавете броколите заедно с 50 мл вода и гответе още 5 мин, докато омекнат. Накрая прибавете замразения грах за 1 мин, докато всичко е горещо. Отстранете тенджерата от котлона и изцедете отгоре сока от 2 резена лайм.

4. Сервирайте веднага с кафяв ориз, останалите резени лайм и поръсете с листа кориандър, ако желаете.

Коментирай
Харесай 1 Мария

Тагове

А-Я рецепти Източна кухня Леки вечери Март Ноември Октомври Супи Февруари

Опитайте още

Препоръчани

Коментари

..................................