Пролетни зеленчуци с бекон

Пролетни зеленчуци с бекон

Подготовка 15 мин Приготвяне 8 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Вкусна гарнитура към печени меса.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
73 ккал 5 г 2 г 1 г 1 г 3 г 5 г 0.7 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 3 г 5 г 0.7 г
73 ккал 5 г 2 г 1 г 1 г 3 г 5 г 0.7 г

Продукти

  • 700 г едро нарязани пролетни зеленчуци
  • 8 нарязани ивици пушен шарен бекон
  • малко настъргано Индийско орехче

Приготвяне

1. Загрейте голяма тенджера вода до завиране, сложете в нея 700 г едро нарязани пролетни зеленчуци и ги сварете за 5 мин, докато омекнат. Отцедете ги добре.

2. Загрейте незалепващ тиган и запържете 8 нарязани ивици пушен шарен бекон до хрупкаво. Добавете зеленчуците и объркайте, за да се затоплят. Поръсете с малко настъргано индийско орехче, подправете на вкус и сервирайте. 


Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Април Европейска кухня Леки вечери Май Март Предястия Салати Салати с месо Само с 5 продукта Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Крехки летни калмари с чорисо и айоли

Goodfood 2 ч , бял лук, магданоз, сухо бяло вино, лимонов сок, лимонова мащерка, Чесън, чорисо, чери домати, хляб, пушен червен пипер, майонеза 11 продукта
Сготви

Харесай Скумрия със салата от тиква и броколи

Goodfood 40 м
Сготви

Харесай Ципура с фенел, лимон и маслини

Goodfood 55 м , фенел, копър, студено пресован зехтин, сок от ананас, лимон, Чесън, магданоз, семена фенел, сухо бяло вино, черни маслини, лук, ципура 12 продукта

Препоръчани

Коментари