Плодови млечни желета

Плодови млечни желета

Подготовка 25 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Средно
Броя: 6
Автор: Goodfood

Тези шарени плодови желета ще накарат всички да се усмихнат. Ако искате, експериментирайте с различни плодове, но избягвайте ананас, папая и киви, тъй като в тях има ензими, които възпрепятстват стягането на желатина.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
123 ккал 3 г 2 г 19 г 19 г 1 г 4 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 19 г 1 г 4 г 0 г
123 ккал 3 г 2 г 19 г 19 г 1 г 4 г 0 г

Продукти

  • 16 листчета желатин
  • 1,2 л пълномаслено мляко 200 г праскови, пресни или от консерва (отцедени)
  • 200 г пудра захар
  • жълта, розова, виолетова и оранжева сладкарска боя (по желание)
  • олио без аромат, за намазняване
  • 200 г малини
  • 200 г къпини
  • 200 г манго, прясно или от консерва (отцедено)
  • сладолед, за сервиране (по желание)

Приготвяне

1 Сложете 4 листчета желатин в купа със студена вода и ги оставете да поомекнат за 5 мин. Сипете
150 мл мляко в тенджерка и го загрейте, докато започне да се изпарява. Щом желатинът омекне, изцедете водата от листчетата и ги пуснете в млякото. Разбъркайте, докато се разтворят, оставете млякото, докато добие стайна температура.

2 В кухненски робот разбийте прасковите, 50 г пудра захар и 150 мл мляко. Ако желаете наистина интензивен цвят, добавете и капка жълта сладкарска боя. Прецедете сместа през ситна цедка в купа, добавете изстиналото мляко с желатина и разбъркайте. Леко намазнете две форми за желе и разпределете сместа в тях. Охладете за 1 ч или докато стегне, но не прекалявайте, иначе отделните слоеве няма да прилепнат един към друг и желетата може да се разсипят, когато ги обърнете. 

3 Повторете стъпки 1 и 2, като този път ползвате малини и розова сладкарска боя. Много е важно сместа да е на стайна температура, преди да я сипете върху прасковеното желе, иначе то ще започне да се топи. Върнете калъпите във фризера за още 1 час, докато стегнат.

4 Повторете стъпка 3, като този път ползвате къпини и виолетова сладкарска боя. Охладете желето за още час или докато стегне. Повторете с мангото и оранжевата боя. Този път охладете за 2 часа, а може и за 24 часа.

5 За да сервирате, топнете формите за кратко в топла вода, за да отделите желето от стените, обърнете ги в чинии или в стойки за торти. Ако желаете, поднесете ги със сладолед и още плодове.

ПОЛЗИ малко мазнини • малко калории • без глутен 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Август Английска и Ирландска Десерти Летни десерти Май Юли Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Запечени наденички с тиква, горчица и салвия

Goodfood 1 ч 5 м , свински наденички, брашно, салвия, картофено пюре с карфиол, червен лук, пилешки бульон, зехтин, тиква, едрозърнеста горчица 9 продукта
Сготви

Харесай Руло с наденица и семена фенел

Goodfood 1 ч 10 м , семена фенел, сурова наденица, само каймата, яйце, разбито, многолистно тесто 4 продукта
Сготви

Харесай Задушено с пиле, зелен фасул и джинджифил

Goodfood 35 м

Препоръчани

Коментари