Плодови млечни желета

Плодови млечни желета

Подготовка 25 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Средно
Броя: 6
Автор: Goodfood

Тези шарени плодови желета ще накарат всички да се усмихнат. Ако искате, експериментирайте с различни плодове, но избягвайте ананас, папая и киви, тъй като в тях има ензими, които възпрепятстват стягането на желатина.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
123 ккал 3 г 2 г 19 г 19 г 1 г 4 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 19 г 1 г 4 г 0 г
123 ккал 3 г 2 г 19 г 19 г 1 г 4 г 0 г

Продукти

  • 16 листчета желатин
  • 1,2 л пълномаслено мляко 200 г праскови, пресни или от консерва (отцедени)
  • 200 г пудра захар
  • жълта, розова, виолетова и оранжева сладкарска боя (по желание)
  • олио без аромат, за намазняване
  • 200 г малини
  • 200 г къпини
  • 200 г манго, прясно или от консерва (отцедено)
  • сладолед, за сервиране (по желание)

Приготвяне

1 Сложете 4 листчета желатин в купа със студена вода и ги оставете да поомекнат за 5 мин. Сипете
150 мл мляко в тенджерка и го загрейте, докато започне да се изпарява. Щом желатинът омекне, изцедете водата от листчетата и ги пуснете в млякото. Разбъркайте, докато се разтворят, оставете млякото, докато добие стайна температура.

2 В кухненски робот разбийте прасковите, 50 г пудра захар и 150 мл мляко. Ако желаете наистина интензивен цвят, добавете и капка жълта сладкарска боя. Прецедете сместа през ситна цедка в купа, добавете изстиналото мляко с желатина и разбъркайте. Леко намазнете две форми за желе и разпределете сместа в тях. Охладете за 1 ч или докато стегне, но не прекалявайте, иначе отделните слоеве няма да прилепнат един към друг и желетата може да се разсипят, когато ги обърнете. 

3 Повторете стъпки 1 и 2, като този път ползвате малини и розова сладкарска боя. Много е важно сместа да е на стайна температура, преди да я сипете върху прасковеното желе, иначе то ще започне да се топи. Върнете калъпите във фризера за още 1 час, докато стегнат.

4 Повторете стъпка 3, като този път ползвате къпини и виолетова сладкарска боя. Охладете желето за още час или докато стегне. Повторете с мангото и оранжевата боя. Този път охладете за 2 часа, а може и за 24 часа.

5 За да сервирате, топнете формите за кратко в топла вода, за да отделите желето от стените, обърнете ги в чинии или в стойки за торти. Ако желаете, поднесете ги със сладолед и още плодове.

ПОЛЗИ малко мазнини • малко калории • без глутен 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Август Английска и Ирландска Десерти Летни десерти Май Юли Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Чийзкейк с козе сирене

Гост на Goodfood кафява захар, маслени бисквити, карамелен сос, козе сирене, портокал, захар, сметана, масло, крем сирене, ванилия, салвия, яйца, орехи 13 продукта
Сготви

Харесай Кралският черешов трайфъл на Мери

Goodfood 1 ч 5 м
Сготви

Харесай Лимонов кекс с мак

Goodfood 55 м , брашно с набухвател, пудра захар, масло, маково семе, лимон, захар, кисело мляко, яйца 8 продукта

Препоръчани

Коментари

.....................................