Запържени скариди и пак чой

Запържени скариди и пак чой

Подготовка 5 мин Приготвяне 6 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Бързи рецепти за делника, които не изискват да използвате всички тигани в шкафа

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
484 ккал 20 г 3 г 48 г 9 г 7 г 25 г 3 г
Захар Фибри Протеини Сол 9 г 7 г 25 г 3 г
484 ккал 20 г 3 г 48 г 9 г 7 г 25 г 3 г

Продукти

  • 2 с.л. сусамово олио
  • 100 г шушулки захарен грах
  • 1 морков, тънко нарязан
  • 200 г пак чой, измит и нарязан
  • 2 стръка пресен лук, нарязани диагонално
  • 300 г яйчени нудъли за уок
  • 150 г сготвени кралски скариди
  • 2 с.л. соев сос и още за сервиране (по желание)
  • 1 с.л. сусамови семена, запечени
  • 1 червена люта Чушка , нарязана, за сервиране (по желание)

Приготвяне

1 Загрейте 1 с.л. сусамово олио в уок или тиган на умерен до силен огън, добавете шушулките грах и моркова. Запържете ги за няколко минути, докато започнат да омекват и да стават кафеникави, след това добавете пак чоя и пресния лук. Прибавете нудълите и скаридите, използвайте щипки да разбъркате, загрейте всичко добре.

2 Добавете соевия сос и останалото сусамово олио, разбъркайте отново. Точно преди да сервирате поръсете сусамовото семе и лютата чушка. Поднесете с още соев сос, ако желаете. 

ПОЛЗИ малко калории фолиева киселина фибри витамин С 2 от 5-на-ден

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Август Вегетариански ястия Източна кухня Основни Риба и морски дарове Юли Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Бисквити „Висящите прилепи”

Goodfood 1 ч , джинджифилови бисквити, черна глазура 2 продукта

Препоръчани

Коментари