Запечени наденички с цвекло и ябълки

Запечени наденички с цвекло и ябълки

Подготовка 15 мин Приготвяне 45 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Лесно и бързо пригответе вкусна вечеря

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
554 ккал 32 г 11 г 42 г 32 г 19 г 19 г 2.5 г
Захар Фибри Протеини Сол 32 г 19 г 19 г 2.5 г
554 ккал 32 г 11 г 42 г 32 г 19 г 19 г 2.5 г

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. кленов сироп
  • ½ малка връзка Мащерка , само листата
  • 1 ч.л. семена Кимион
  • 2 ч.л. червен винен оцет
  • 1 голямо кръмно Цвекло , около 900 г, обелено и нарязано на 3 см хапки
  • 2 глави червен лук, на резени
  • 8 свински наденички
  • 3 ябълки като Грани Смит или Пинк лейди, на резени и почистени сварени броколи, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Смесете зехтина, кленовия сироп, мащерката, кимиона и червения оцет, поръсете със сол и пипер. Добавете в сместа цвеклото и лука, разбъркайте и разпределете в широка плитка тава. Запечете във фурната за 15 мин.

2. Добавете наденичките и ябълковите резени, гответе още 30-45 мин. Разбъркайте по средата на печенето, гответе, докато зеленчуците омекнат и се карамелизират, а наденичките се сготвят отвътре. Сервирайте с броколи.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Леки вечери Основни

Опитайте още

Сготви

Харесай Зелено гаспачо с краставица и мента

Goodfood 20 м

Препоръчани

Коментари

.....................................