Салата от запечени аспержи и пресни картофи BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети
Салата от запечени аспержи и пресни картофи

Салата от запечени аспержи и пресни картофи

Подготовка 15 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Броя: 3
Автор: Goodfood

В сезона на аспержите се насладете на тази необичайна комбинация

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
335 ккал 17 г 7 г 28 г 4 г 7 г 15 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 4 г 7 г 15 г 0 г
335 ккал 17 г 7 г 28 г 4 г 7 г 15 г 0 г

Продукти

  • 200 г аспержи
  • ½ лимон, сокът изцеден, кората настъргана
  • 500 г пресни картофи
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 малки марули, разрязани на четири
  • 100 г меко козе сирене
  • 50 г грах
  • малка връзка копър или Магданоз

Приготвяне

1 Отрежете 2 см парче от долната част на всички аспержи, нарежете парчетата на тънки кръгчета и ги оставете настрана в купа с лимонов сок. Кипнете тенджера с подсолена вода и сварете картофите за 10-12 мин, докато се сготвят отвътре. Добавете стръковете аспержи за последните 2 мин от варенето. Отцедете добре в гевгир. Загрейте силно грила.

2 Сложете картофите в тава и ги намачкайте леко с обратната страна на лъжица. Добавете аспержите и полейте отгоре 1 с.л. зехтин, овкусете и запечете под грила за 10-15 мин, като ги обърнете по средата на печенето, докато картофите станат хрупкави, а аспержите се сготвят отвътре и леко почернеят. През това време сварете граха, отцедете и го добавете в купата с лимонов сок и кръгчетата аспержи. Сипете останалия зехтин, разбъркайте и овкусете.

3 Сложете в голяма чиния за сервиране марулята, аспержите и картофите. Поръсете с парченца сирене, граха и кръгчетата аспержи, полейте със соса от купата. Преди сервиране добавете копър и настъргана лимонова кора.

 

GoodFood препоръчва 

Комбинирайте с бяло вино 

Déjà Vu Sauvignon Blanc & Semillon от изба Братя Минкови

Това сухо бяло вино със сламено-жълт цвят е с интензивен и пикантен аромат,в който се долавят нюанси на коприва, зелена ябълка и цитрус. Вкусът е елегантен, с приятна свежест и плодов финал. Съчетава се отлично със свежи салати, леки зеленчукови предястия, аспержи, морска храна.  


Коментирай
Харесай 1 Dimitrina

Тагове

Април Вегетариански ястия Европейска кухня Леки вечери Летни рецепти Май Основни Предястия Салати Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата от зелено манго с пилешко и лентички омлет

Goodfood
Сготви

Харесай Двойно шоколадова мраморна сватбена торта

Goodfood 4 ч 45 м , ванилов екстракт, пудра захар, сол, Бейлис, бакпулвер, яйца, кафе, бяло захарно тесто, светла захар мусковадо, шоколад 70%, пълномаслена сметана, сода бикарбонат, заквасена сметана, бял шоколад, брашно, захар, Масло 17 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................