Омлет със сос от домати и чушки

Омлет със сос от домати и чушки

Подготовка 10 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Здравословно ястие за всяка вечер

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
271 ккал 17 г 3 г 11 г 10 г 4 г 16 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 10 г 4 г 16 г 0 г
271 ккал 17 г 3 г 11 г 10 г 4 г 16 г 0 г

Продукти

  • 4 големи яйца
  • шепа листа Босилек
  • ЗА СОСА
  • 2 ч.л. рапично олио и още за омлета
  • 1 жълта чушка, разрязана на 4, без семената, тънко нарязана
  • 2 скилидки Чесън , тънко нарязани
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 400 г консерва нарязани домати
  • хляб или салатни листа, за сервиране

Приготвяне

1. Първо направете соса. Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете чушката и чесъна за 5 мин, докато омекнат. Сипете оцета и го оставете да утихне. Прибавете доматите от консервата. После напълнете 1/3 от консервата с вода и я излейте в тигана. Похлупете и оставете да къкри 10-15 мин, докато чушките омекнат и сосът се сгъсти.

2. Направете омлета. Разбийте 1 яйце с 1 ч.л. вода и овкусете. Загрейте малко олио в тиган с незалепващо покритие. Добавете яйчената смес и пържете около 1-2 мин, докато стегне като палачинка. Поставете я в чиния, покрийте с фолио и повторете с останалите яйца. Навийте омлетите като палачинки в топли чинии, полейте ги със соса и поръсете с босилека. Сервирайте с

хляб или салатни листа.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Летни рецепти Основни Рецепти с яйца

Опитайте още

Сготви

Харесай Лятно Болонезе с малко месо и много зеленчуци

Goodfood 55 м

Препоръчани

Коментари

....................................