Салата от печена тиква и кейл с портокалов дресинг

Салата от печена тиква и кейл с портокалов дресинг

Подготовка 15 мин Приготвяне 35 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Без глутен

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
360 ккал 17 г 5 г 24 г 22 г 8 г 13 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 22 г 8 г 13 г 1 г
360 ккал 17 г 5 г 24 г 22 г 8 г 13 г 1 г

Продукти

  • 2 глави червен лук, всяка нарязана на 4 дебели кръгчета
  • 4 скилидки чесън, необелени
  • 8 малки резена тиква (около 250 г)
  • 2 ч.л. рапично олио
  • ½ ч.л. семена Кимион
  • 30 г бейби кейл
  • 50 г зърна от Нар (около ¼ от голям Нар )
  • 50 г сирене фета, натрошено
  • ЗА ДРЕСИНГА
  • 1 портокал
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. рапично олио
  • 2 с.л. тиквени семки

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°C с обдухване). Разбъркайте лука, чесъна и тиквата в олиото, наредете ги на един слой в тава и запечете за 25 мин.

2. Извадете чесъна и го оставете настрана, обърнете зеленчуците, поръсете ги с кимиона и ги запечете за още 10 мин.

3. За да направите дресинга, настържете кората на половината портокал и я сложете в купа. Обелете портокала от бялата част и извадете сегментите между мембраните с остър нож върху купата, за да съберете сока. Разбъркайте вътре оцета, олиото и тиквените семки. Отстранете обвивката на запечения чесън и го направете на пюре, добавете го в купата. Разбъркайте добре.

4. Подредете изпечените зеленчуци в голяма чиния, отгоре сложете кейла и полейте с дресинга. Преди да сервирате, поръсете със зърната от нар и сиренето фета.

Коментирай
Харесай 1 rtrifonov

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Летни рецепти Нискокалорични рецепти Салати

Опитайте още

Сготви

Харесай Кускус със зеленчуци

Goodfood 15 м , зеленчуков бульон, зеленчуци, лимон, зехтин, листа босилек, кускус, сирене фета, чесън 8 продукта
Сготви

Харесай Киш с пресни картофи, зелен лук и чедър

Goodfood 1 ч 35 м

Препоръчани

Коментари

..................................