По-лека телешка яхния с кнедли

По-лека телешка яхния с кнедли

Подготовка 25 мин Приготвяне 150 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Aнджела Нилсън създава по-лека версия на класическата рецепта, която е също толкова вкусна

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
571 ккал 18 г 4 г 54 г 17 г 9 г 38 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 17 г 9 г 38 г 0 г
571 ккал 18 г 4 г 54 г 17 г 9 г 38 г 0 г

Продукти

  • За телешкото
  • 1 с.л. рапично олио
  • 2 средни глави лук, нарязани
  • 2 дафинови листа
  • 4 стръка мащерка и още за сервиране
  • 550 г телешко месо без тлъстини, на хапки
  • 100 мл червено вино
  • 1 ½ с.л. брашно
  • 1 ч.л. английскa горчица на прах
  • 230 г консерва домати за готвене
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 280 г моркови, разрязани по дължина, а след това на парчета
  • 400 г тиква, без семената, обелена и нарязана на 3-4 см парчета
  • 140 г гъби печурки, нарязани на четвъртини или наполовина
  • За кнедлите
  • 140 г брашно с набухвател
  • ½ ч.л. английска горчица на прах
  • 2 стръка пресен лук, почистени, ситно нарязани
  • 3 с.л. Магданоз , нарязан
  • 2 с.л. рапично олио
  • 100 мл бътърмилк

Приготвяне

1. Загрейте олиото в дълбок тиган. Добавете лука, дафиновите листа, стръковете мащерка и запържете на умерен огън за 8 мин. Разбърквайте често, докато лукът стане златист. Увеличете огъня, добавете месото и го запържете за кратко, докато започне да губи червеникавия си цвят. Сипете вътре виното, разбъркайте и оставете да покъкри за кратко. Намалете огъня, поръсете с брашното и горчицата на прах и разбърквайте 1 мин. Месото би трябвало да е покрито с богат, гъст сос.

2. Добавете доматите и разбъркайте, за да се раздробят. прибавете бульона и кипнете. Сложете морковите, тиквата и гъбите, намалете огъня, похлупете и оставете да къкри 1 ч 40 мин, като разбърквате често. Махнете капака и гответе още 20 мин на слаб огън, докато месото стане крехко. подправете с черен пипер.

3. Когато яхнията е почти готова, затоплете фурната на 190°С (170°С с обдухване). Сложете вътре 2,25-литрова огнеупорна тенджера, за да се затопли. Направете кнедлите. Сложете брашното, горчицата на прах, малко черен пипер и щипка сол в купа, после добавете и разбъркайте вътре пресния лук и магданоза. Смесете олиото и бътърмилка и внимателно ги прибавете към брашното. Добавете 1-2 капки студена вода, ако има нужда, за да се оберат всички сухи парченца от дъното на купата. разбърквайте, докато се получи меко и лепкаво тесто. Месете го колкото можете по-леко, за да не станат кнедлите твърди. Нарежете тестото на 8 парчета и леко ги оформете на малки топки.

4. Внимателно преместете яхнията в сгорещения съд, извадете дафиновите листа и стръковете мащерка. Поставете кнедлите най-отгоре и ги притиснете, за да се потопят леко в соса. Сложете съда върху тава и гответе около 20 мин, докато кнедлите бухнат и връхчетата им се зачервят. Сервирайте ястието поръсено с листа от мащерка.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Свинско печено с коричка от фенел и зимна салата с целина

Goodfood 55 м
Сготви

Харесай Задушени зеленчуци с билкови питчици

Goodfood 2 ч 10 м
Сготви

Харесай Пикантна супа от червена леща и нахут

Goodfood червен лук, Кориандър, едър лют червен пипер, консерва домати, червена леща, обезмаслено кисело мляко, зехтин, нахут от консерва, зърна кимион, зеленчуков бульон 10 продукта
Сготви

Харесай Пай от бутер тесто със сьомга, лимон и ориз

Goodfood 50 м

Препоръчани

Коментари

....................................