По-лека телешка яхния с кнедли BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети
По-лека телешка яхния с кнедли

По-лека телешка яхния с кнедли

Подготовка 25 мин Приготвяне 150 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Aнджела Нилсън създава по-лека версия на класическата рецепта, която е също толкова вкусна

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
571 ккал 18 г 4 г 54 г 17 г 9 г 38 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 17 г 9 г 38 г 0 г
571 ккал 18 г 4 г 54 г 17 г 9 г 38 г 0 г

Продукти

  • За телешкото
  • 1 с.л. рапично олио
  • 2 средни глави лук, нарязани
  • 2 дафинови листа
  • 4 стръка мащерка и още за сервиране
  • 550 г телешко месо без тлъстини, на хапки
  • 100 мл червено вино
  • 1 ½ с.л. брашно
  • 1 ч.л. английскa горчица на прах
  • 230 г консерва домати за готвене
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 280 г моркови, разрязани по дължина, а след това на парчета
  • 400 г тиква, без семената, обелена и нарязана на 3-4 см парчета
  • 140 г гъби печурки, нарязани на четвъртини или наполовина
  • За кнедлите
  • 140 г брашно с набухвател
  • ½ ч.л. английска горчица на прах
  • 2 стръка пресен лук, почистени, ситно нарязани
  • 3 с.л. Магданоз , нарязан
  • 2 с.л. рапично олио
  • 100 мл бътърмилк

Приготвяне

1. Загрейте олиото в дълбок тиган. Добавете лука, дафиновите листа, стръковете мащерка и запържете на умерен огън за 8 мин. Разбърквайте често, докато лукът стане златист. Увеличете огъня, добавете месото и го запържете за кратко, докато започне да губи червеникавия си цвят. Сипете вътре виното, разбъркайте и оставете да покъкри за кратко. Намалете огъня, поръсете с брашното и горчицата на прах и разбърквайте 1 мин. Месото би трябвало да е покрито с богат, гъст сос.

2. Добавете доматите и разбъркайте, за да се раздробят. прибавете бульона и кипнете. Сложете морковите, тиквата и гъбите, намалете огъня, похлупете и оставете да къкри 1 ч 40 мин, като разбърквате често. Махнете капака и гответе още 20 мин на слаб огън, докато месото стане крехко. подправете с черен пипер.

3. Когато яхнията е почти готова, затоплете фурната на 190°С (170°С с обдухване). Сложете вътре 2,25-литрова огнеупорна тенджера, за да се затопли. Направете кнедлите. Сложете брашното, горчицата на прах, малко черен пипер и щипка сол в купа, после добавете и разбъркайте вътре пресния лук и магданоза. Смесете олиото и бътърмилка и внимателно ги прибавете към брашното. Добавете 1-2 капки студена вода, ако има нужда, за да се оберат всички сухи парченца от дъното на купата. разбърквайте, докато се получи меко и лепкаво тесто. Месете го колкото можете по-леко, за да не станат кнедлите твърди. Нарежете тестото на 8 парчета и леко ги оформете на малки топки.

4. Внимателно преместете яхнията в сгорещения съд, извадете дафиновите листа и стръковете мащерка. Поставете кнедлите най-отгоре и ги притиснете, за да се потопят леко в соса. Сложете съда върху тава и гответе около 20 мин, докато кнедлите бухнат и връхчетата им се зачервят. Сервирайте ястието поръсено с листа от мащерка.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Панирано пиле и царевичен хляб

Goodfood 1 ч 40 м , пилешки бутчета, кайенски пипер, бакпулвер, брашно с набухвател, царевично брашно, прясно мляко, олио, яйца, червен пипер, брашно, царевичен грис, салата колсло, кисело мляко 13 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................