Накъсано пиле по мексикански с боб

Накъсано пиле по мексикански с боб

Подготовка 20 мин Приготвяне 80 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Рецепта от серията брилянтни бюджетни ястия

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
251 ккал 6 г 1 г 23 г 8 г 11 г 21 г 1.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 8 г 11 г 21 г 1.2 г
251 ккал 6 г 1 г 23 г 8 г 11 г 21 г 1.2 г

Продукти

  • 8 пилешки бутчета с кокала, без кожата
  • 3 с.л. паста чипотле
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 2 х 400 г консерви нарязани домати
  • 1 голяма глава лук, ситно нарязан
  • 2 х 400 г консерви черен боб, отцеден
  • 400 г консерва червен боб, отцеден
  • шепа магданоз, Кориандър или мента, едро нарязан
  • малка Маруля айсберг, накъсана
  • ½ краставица, нарязана на кубчета
  • малко зехтин, за поръсване
  • тортила чипс и резени лайм, за сервиране

Приготвяне

Отнема малко време за готвене, но фурната има доста работа и резултатът е крехко пилешко месо, което се отделя от кокала. Ако приготвите тази рецепта за по-малко хора, замразете това, което ви остане, за друг ден.

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намажете бутчетата с 2 с.л. паста чипотле. Сложете останалото в средна купа заедно с чесъна, доматите, лука и малко сол и черен пипер. Разбъркайте добре и прехвърлете в голяма тава.

Сложете пилешките бутчета отгоре, покрийте с фолио и запечете за 1 час.

2. Извадете тавата от фурната, добавете двата вида боб и разбъркайте в доматената смес около пилешкото месо. Върнете във фурната, без да покривате, за около 20 мин, докато пилешкото стане крехко, а зърната боб - горещи.

3. През това време разбъркайте зелените подправки с марулята и краставицата, полейте със зехтина и оставете настрана.

4. Накъсайте пилешкото с помощта на нож или вилица, отстранете кокала. разбъркайте месото в соса и боба. Сервирайте със салата, тортила чипс и резени лайм.

Коментирай
Харесай 1 Yanka Ruseva

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Пилешко фрикасе със сайдер и брускети с магданоз

Goodfood 2 ч 30 м , печурки, дафинови листа, зехтин, моркови, пилешки бульон, естрагон, пушен шарен бекон, брашно, пълномаслена сметана, франзела, зехтин, целина, мащерка, къдрав Магданоз, лук, сух сайдер, горчица, пиле 18 продукта
Сготви

Харесай Печени зеленчуци по марокански с тахини дресинг

Goodfood 45 м

Препоръчани

Коментари

....................................