Накъсано пиле по мексикански с боб

Накъсано пиле по мексикански с боб

Подготовка 20 мин Приготвяне 80 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Рецепта от серията брилянтни бюджетни ястия

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
251 ккал 6 г 1 г 23 г 8 г 11 г 21 г 1.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 8 г 11 г 21 г 1.2 г
251 ккал 6 г 1 г 23 г 8 г 11 г 21 г 1.2 г

Продукти

  • 8 пилешки бутчета с кокала, без кожата
  • 3 с.л. паста чипотле
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 2 х 400 г консерви нарязани домати
  • 1 голяма глава лук, ситно нарязан
  • 2 х 400 г консерви черен боб, отцеден
  • 400 г консерва червен боб, отцеден
  • шепа магданоз, Кориандър или мента, едро нарязан
  • малка Маруля айсберг, накъсана
  • ½ краставица, нарязана на кубчета
  • малко зехтин, за поръсване
  • тортила чипс и резени лайм, за сервиране

Приготвяне

Отнема малко време за готвене, но фурната има доста работа и резултатът е крехко пилешко месо, което се отделя от кокала. Ако приготвите тази рецепта за по-малко хора, замразете това, което ви остане, за друг ден.

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намажете бутчетата с 2 с.л. паста чипотле. Сложете останалото в средна купа заедно с чесъна, доматите, лука и малко сол и черен пипер. Разбъркайте добре и прехвърлете в голяма тава.

Сложете пилешките бутчета отгоре, покрийте с фолио и запечете за 1 час.

2. Извадете тавата от фурната, добавете двата вида боб и разбъркайте в доматената смес около пилешкото месо. Върнете във фурната, без да покривате, за около 20 мин, докато пилешкото стане крехко, а зърната боб - горещи.

3. През това време разбъркайте зелените подправки с марулята и краставицата, полейте със зехтина и оставете настрана.

4. Накъсайте пилешкото с помощта на нож или вилица, отстранете кокала. разбъркайте месото в соса и боба. Сервирайте със салата, тортила чипс и резени лайм.

Коментирай
Харесай 1 Yanka Ruseva

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Овчарски пай с рьощи топинг от картофи и ряпа

Goodfood 1 ч 45 м
Сготви

Харесай Плънка с кайсии и орехи пекан за всяко печено

Goodfood 30 м , орехи пекан, листа от Мащерка, полусухи кайсии, свинска кайма, лук, смляно Индийско орехче, Магданоз, Чесън, яйце, целина, пресни хлебни трохи, Масло 12 продукта
Сготви

Харесай Картофени кюфтета с пикантен грейви сос

Goodfood 1 ч

Препоръчани

Коментари

..................................