Безглутенови рибени кюфтета

Безглутенови рибени кюфтета

Подготовка 15 мин Приготвяне 12 мин
Трудност: Лесно
Порции: 3
Автор: Goodfood

Това е наистина лесен начин да включите риба в менюто си. Ако нямате проблем с глутена, може да използвате обикновена майонеза и брашно.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
624 ккал 49 г 8 г 19 г 2 г 2 г 25 г 1.1 г
Захар Фибри Протеини Сол 2 г 2 г 25 г 1.1 г
624 ккал 49 г 8 г 19 г 2 г 2 г 25 г 1.1 г

Продукти

  • 2 големи картофа, около 550 г, нарязани на парченца
  • 2 х 120 г консерви риба тон в собствен сос
  • 1 лимон, сокът от ½, останалият на резени
  • ½ малка връзка див Чесън , нарязан
  • 1 яйце, разбито
  • 4 стръка пресен лук, нарязани
  • 4 с.л. безглутенова майонеза
  • 2 с.л. безглутеново брашно, за поръсване
  • 2 с.л. зехтин
  • смесени салатни листа, за сервиране

Приготвяне

1. Сложете картофите в тенджера, покрийте ги със студена подсолена вода и ги кипнете. Намалете огъня и варете 8 мин, докато омекнат. Отцедете и върнете в горещата тенджера да се подсушат за 2 мин.

2. Намачкайте картофите в голяма купа. Добавете рибата тон и я разтрошете с вилица, смесете добре. прибавете лимоновия сок и дивия лук. овкусете достатъчно, добавете яйцето и омесете с ръце сместа.

Разделете я на 6 части и оформете рибените кюфтета. За да ги изпържите, загрейте половината зехтин в голям незалепващ тиган и поръсете кюфтетата с брашно. Изпържете половината за 3-4 мин от всяка страна, докато станат златисти и се сгорещят отвътре. Повторете с останалите.

3. Сервирайте рибените кюфтета с майонеза, лимонови резени и малко смесени салатни листа.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Хек на тиган с бял боб и бульон с чорисо

Goodfood 1 ч 5 м
Сготви

Харесай Гуакамоле

Goodfood 30 м , домати, Чесън, Сол, червен лук, прясно мляко, кориандър, авокадо, смлян черен пипер, лайм, люти чушлета „шипка”, бял лук 11 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................