Запечено пиле по испански с чорисо и чушки

Запечено пиле по испански с чорисо и чушки

Подготовка 15 мин Приготвяне 60 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Рецепта, която можете да научите наизуст

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
438 ккал 29 г 8 г 12 г 10 г 6 г 28 г 0.9 г
Захар Фибри Протеини Сол 10 г 6 г 28 г 0.9 г
438 ккал 29 г 8 г 12 г 10 г 6 г 28 г 0.9 г

Продукти

  • 4 едри скилидки чесън
  • 1 с.л. пресни листа от Мащерка и няколко стръка
  • 4 ч.л. рапично олио или зехтин
  • 8 пилешки бутчета с кокала, излишната кожа отстранена
  • 700 г смесени видове чушки, разполовени, без семките
  • 140 г чорисо, едро нарязано
  • 20 черни маслини без костилки
  • 200 г чери домати
  • 3 с.л. шери оцет или червен винен оцет
  • хрупкав хляб, паста или картофи, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Счукайте в хаванче чесъна и листата мащерка с малко сол и черен пипер и 2 ч.л. олио, докато получите паста. Може и да настържете чесъна, после разбъркайте всичко добре.

2. Намажете бутчетата от долната страна с пастата, за да ги ароматизира.

3. Нарежете всяка половинка от чушките на 2-3 части, сложете ги в тава заедно с чорисото и маслините, полейте с останалото олио. Сложете най-отгоре парчетата пиле с кожата нагоре. Разпръснете чери доматите, полейте оцета навсякъде, овкусете и пъхнете стръковете мащерка в сместа.

4. Запечете за 1 час, докато пилешката кожа стане хрупкава, а зеленчуците омекнат. Сервирайте с хрупкав хляб, паста или картофи.

Коментирай
Харесай 1 Yanka Ruseva

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Хитри палачинки с риба тон и царевица

Goodfood 45 м , консерва риба тон в олио, мляко, брашно, пшенични тортили, пресен лук, консерва сладка царевица, английска горчица, зрял чедър, масло 9 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................