Касуле с бекон и тулузки наденички с фазаново конфи BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети
Касуле с бекон и тулузки наденички с фазаново конфи

Касуле с бекон и тулузки наденички с фазаново конфи

Подготовка 60 мин Приготвяне 240 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Най-вкусното и уютно ястие, касулето се прави лесно и може да нахрани цяла армия.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
751 ккал 50 г 18 г 23 г 6 г 6 г 49 г 3.59 г
Захар Фибри Протеини Сол 6 г 6 г 49 г 3.59 г
751 ккал 50 г 18 г 23 г 6 г 6 г 49 г 3.59 г

Продукти

  • 2 стръка целина, ситно нарязани
  • 2 глави лук, ситно нарязани
  • 8 скилидки чесън, необелени
  • 8 тулузки наденички
  • 400 г цяло парче пушен бекон или панчета
  • 2 големи чаши червено вино
  • 600 г консервирани нарязани домати
  • 1 Дафинов лист
  • 4 стръка мащерка
  • 2 х 400 г консерви боб канелини, отцеден и изплакнат
  • 50 г трохи от бял хляб
  • нарязан Магданоз , за сервиране
  • ЗА ФАЗАНА
  • 4 х 500 г гъша или патешка мас
  • 8 бутчета от фазан, с костите
  • 10 зърна черен пипер

Приготвяне

1. Вземете най-тежкия си тиган с капак и го загрейте на слаб огън. Добавете 2 с.л. от патешката мас. Сотирайте целината, лука и чесъна, след това добавете наденичките и ги запържете за около 10-15 мин (може да засилите малко огъня).

2. Отстранете кожата от бекона и го нарежете на 8 квадратни парчета. Добавете го към наденичките заедно с парчето кожа и налейте доматите и виното. Кожата на бекона ще придаде на ястието опушен вкус, можете да я извадите накрая. Добавете дафиновия лист и мащерката, покрийте с капак и оставете да къкри бавно за 3 ч.

3. Докато основата за касулето се готви, пригответе конфито. Можете да го направите и предварително, защото се запазва чудесно в хладилника. Загрейте фурната до 150°С (130°С с обдухване) и подправете бутчетата от фазан със сол и пипер. Натъпчете ги плътно в огнеупорна касерола и залейте с гъшата (или патешката) мас. Добавете зърната черен пипер и гответе 2 ½ ч, докато месото стане крехко.

Извадете бутчетата от мазнината и ги отцедете върху решетка. Увеличете температурата на фурната до 200°С (180°С с обдухване). Ако правите конфито предварително, охладете и запазете в мазнината от печенето в хладилника. За да сервирате, загрейте леко, за да стопите мазнината и да извадите месото.

4. За да завършите ястието, пресипете сместа с наденичките в огнеупорен съд, добавете боба с малко сол и пипер и поставете бутчетата от фазана отгоре.

Поръсете всичко с хлебните трохи и печете 30 мин до златисто. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Бавно готвено ирландско задушено

Goodfood 8 ч 20 м , олио, моркови, праз, мащерка, дафинови листа, шарен пушен бекон, картофи, лук, перлен ечемик, агнешко, агнешки бульон, Масло 12 продукта
Сготви

Харесай Салата с макарони

Goodfood 25 м , макарони, черни маслини, моцарела, зехтин, салам, домати, песто със сушени домати, листа босилек 8 продукта
Сготви

Харесай Хапки със сьомга с краставица и сметана

Goodfood 15 м
Сготви

Харесай Печена тиква с нахут и зелена люта чушка

Goodfood 1 ч 15 м

Препоръчани

Коментари

...................................