Яребица с мед и печена тиква

Яребица с мед и печена тиква

Подготовка 20 мин Приготвяне 60 мин
Трудност: Средно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Разрязването на птицата като пеперуда и премахването на гръбначната кост е добър метод за печене на дивечови птици, защото ускорява готвенето и намалява риска от изсъхване на месото. Също много важно е да готвите птиците по-кратко, отколкото смятате за нужно, и да ги оставите да отпочинат след това.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
508 ккал 18 г 4 г 25 г 17 г 3 г 61 г 1.18 г
Захар Фибри Протеини Сол 17 г 3 г 61 г 1.18 г
508 ккал 18 г 4 г 25 г 17 г 3 г 61 г 1.18 г

Продукти

  • 4 яребици, почистени
  • зехтин
  • 250 мл сух ябълков сайдер
  • 2 с.л. течен мед
  • 200 мл пилешки бульон
  • 1 тиква цигулка, обелена и нарязана на 2,5 см кубчета
  • няколко клонки Мащерка , листата откъснати

Приготвяне

1. Отрежете гръбначната кост на яребиците с помощта на кухненска ножица за пиле. Обърнете птиците с гърдите нагоре и натиснете с ръце, за да ги разтворите като пеперуди.

2. Загрейте малко зехтин в голям незалепващ тиган. Подправете птиците със сол и пипер и ги запържете в зехтина 2 по 2, извадете, щом се зачервят, и оставете настрана.

3. Смесете сайдера с меда, запазете една трета от сместа и изсипете остатъка в тигана, за да го деглазирате. Добавете бульона и варете, докато течността се изпари до гъст сос. Подправете на вкус.

4. Загрейте фурната до 220°С (200°С с обдухване). Сложете тиквата в купа, поръсете с повечето от мащерката, сол и пипер, малко от запазения сайдер и 1 с.л. зехтин, объркайте. Поставете тиквата в незалепваща тава и печете 30 мин.

5. Потопете яребиците в остатъка от сайдера, поръсете ги с прясно смлян черен пипер и сол. Поставете ги между парчетата тиква с гърдите нагоре. Поръсете с още мащерка. Печете 15 мин, след това извадете птиците и ги оставете върху дъска да отпочинат. Изключете фурната и дръжте тиквата на топло. Разрежете птиците на четвъртини и сервирайте с печената тиква. Полейте със соса и поръсете с още мащерка, ако желаете.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Грилована сьомга с картофено пюре с песто и лимонено масло

Гост на Goodfood лимон, филе от сьомга, балсамова редукция, Червен пипер, зехтин, червен лук, картофи, масло, зехтин, пармезан, люта чушка, пресен босилек, бял винен оцет 13 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................