Бургери със сос от сметана и естрагон - Wallenbergare

Бургери със сос от сметана и естрагон - Wallenbergare

Подготовка 30 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Това ястие носи името на известен шведски бизнесмен, който се завърнал от пътешествие през 1930 г. и помолил един готвач да приготви ястие, подобно на това, което бил ял по време на пътуването си. Днес тези бургери с телешко месо и каперси са смятани за шведска класика. Може да ги приготвите и със свинска кайма без тлъстини.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
804 ккал 58 г 32 г 28 г 7 г 1 г 34 г 2.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 1 г 34 г 2.3 г
804 ккал 58 г 32 г 28 г 7 г 1 г 34 г 2.3 г

Продукти

  • 250 г телешка или свинска кайма
  • 1 малка глава лук, едро настърган
  • 1 средно яйце, само жълтъкът
  • 1 с.л. каперси, изплакнати и едро нарязани
  • 75 мл пълномаслена сметана
  • 50 г добре изсушени хлебни трохи
  • 2 ч.л. горчица на прах
  • 25 г масло
  • малка опаковка кресон, за сервиране
  • ЗА СМЕТАНОВИЯ СОС С Естрагон
  • 100 мл бяло вино
  • 50 мл пълномаслено мляко
  • 50 мл пълномаслена сметана
  • ½ ч.л. лек соев сос
  • ½ кубче пилешки бульон
  • малка връзка Естрагон , едро нарязан
  • 1 ч.л. царевично брашно, смесено с 1 с.л. вода

Приготвяне

1. Смесете каймата, лука, жълтъка и каперсите в голяма купа. Добавете сметаната и подправете добре – ще се получи доста влажна смес. Оформете четири бургера с дебелина около 2 см и ги оставете да се охладят за 20 мин.

2. Междувременно направете соса. Излейте виното в дълбока тенджера и оставете да покъкри за 3-4 мин. Прибавете млякото, сметаната, соевия сос и натрошете кубчето бульон. Сложете и естрагона и оставете на огъня още 2 мин. Отстранете тигана от котлона, изсипете царевичното брашно и разбърквайте, докато се сгъсти.

3. Смесете хлебните трохи, горчицата на прах и малко сол и пипер. Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие. Оваляйте бургерите в сухата смес и ги запържете за 4 мин от всяка страна, докато станат златистокафяви.

4. Затоплете соса и поръсете върху бургерите. Сервирайте с кресон.

Коментирай
Харесай 1 Теодора Костова

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Предястия Рецепти за парти Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Пикантни броколи с панир

Goodfood 20 м , лимон, Чесън, сирене панир, хляб наан, броколи, червена люта чушка, Гарам масала, зехтин 8 продукта
Сготви

Харесай Сандвич с чабата, тиквичка и козе сирене

Goodfood 15 м , чабата, салата, тиквички, меко козе сирене, Чесън, зехтин, босилек, лимон 8 продукта
Сготви

Харесай Пикантни такос със скариди и манго и кокосов дресинг

Goodfood 15 м

Препоръчани

Коментари

....................................