Гратен с праз лук, маслен боб и чорисо

Гратен с праз лук, маслен боб и чорисо

Подготовка 10 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Вкусно испанско ястие в един съд

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
275 ккал 9 г 2 г 32 г 7 г 9 г 15 г 2.41 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 9 г 15 г 2.41 г
275 ккал 9 г 2 г 32 г 7 г 9 г 15 г 2.41 г

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 75 г чорисо, едро нарязано
  • 4 големи стръка праз, тънко нарязани
  • 3 скилидки Чесън , нарязани
  • 100 мл сухо шери
  • 2 x 400 г консерва маслен Боб , отцеден
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 85 г хляб, накъсан на парчета

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 200°C (180°C с обдухване). Затоплете зехтина, запържете чорисото за няколко минути, докато стане леко хрупкаво, и го извадете, като оставите зехтина. Добавете праза и половината чесън и запържете за 5 мин, докато омекне. Сипете шерито, боба и бульона. Овкусете и оставете да се вари 5 мин.

2. Разбийте хляба до едри трохи с останалия чесън. Сипете сместа с праза в тава, сложете и чорисото и разпръснете отгоре трохите. Печете 10 мин до златисто и сервирайте с хрупкав хляб.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Испанска кухня Основни

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата от червено цвекло с козе сирене

Goodfood 1 ч 30 м
Сготви

Харесай Грилована сьомга с горчица и черна леща

Goodfood 25 м , течен мед, босилек, едрозърнеста горчица, зелен лук, сьомга, рукола, лимон, цвекло, рапично олио, черна леща 10 продукта
Сготви

Харесай Кокосов крем с Фюлетин и „tuiles“ от грис халва с черни бисквити

Goodfood фреш грейпфрут, пашънфрут, грис, сметана, черни бисквити, фюлетин, брашно, яйца, масло, кокосово мляко, захар 11 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................