Пилешко с розмарин и доматен сос

Пилешко с розмарин и доматен сос

Подготовка 5 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Страхотно засищащо ястие за гладни хора

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
275 ккал 9 г 3 г 5 г 4 г 2 г 44 г 1.09 г
Захар Фибри Протеини Сол 4 г 2 г 44 г 1.09 г
275 ккал 9 г 3 г 5 г 4 г 2 г 44 г 1.09 г

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 8 обезкостени пилешки бутчета без кожата
  • 1 стрък Розмарин , листата ситно нарязани
  • 1 глава червен лук, ситно нарязан
  • 3 скилидки чесън, нарязани
  • 2 филета аншоа, нарязани
  • 400 г консерва нарязани домати
  • 1 с.л. Каперси , отцедени
  • 75 мл червено вино (по желание)

Приготвяне

1. Загрейте половината зехтин в тиган и сложете пилешкото да покафенее отвсякъде. Добавете половината нарязан розмарин, разбъркайте да покрие месото и оставете настрана в чиния.

2. В същия тиган загрейте останалия зехтин и внимателно запържете лука за около 5 мин, докато омекне. Добавете чесъна, аншоата и останалия розмарин и пържете още няколко минути, докато се усети аромат. Прибавете доматите и каперсите заедно с виното, ако използвате, или 75 мл вода. Оставете да заври и върнете пилешкото в тигана. Похлупете и гответе още 20 мин, докато месото стане готово. Овкусете и сервирайте със свежа зелена салата и хрупкав хляб.

Коментирай
Харесай 2 Добромир Добрев Elena Georgieva

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Пикантни пилешки крилца със свежа салата

Goodfood 1 ч

Препоръчани

Коментари

....................................