Печена патица по китайски

Печена патица по китайски

Подготовка 20 мин Приготвяне 90 мин
Трудност: Средно
Броя: 4
Автор: Goodfood

Рецептата изисква време за мариноване

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
1387 ккал 109 г 30 г 46 г 45 г 0 г 58 г 0.65 г
Захар Фибри Протеини Сол 45 г 0 г 58 г 0.65 г
1387 ккал 109 г 30 г 46 г 45 г 0 г 58 г 0.65 г

Продукти

  • 2 патици
  • 140 г захар
  • 6 звезди анасон
  • голямо парче Джинджифил , нарязано
  • малка връзка пресен лук, едро нарязан
  • 2 с.л. малцов сироп или малтоза (ще го намерите в повечето китайски магазини)
  • 3 с.л. червен винен оцет

Приготвяне

1. Предишния ден накиснете във вода 4 дървени шишчета за 20 мин. Измийте птиците отвън и отвътре със студена вода, отцедете и ги подсушете с кухненска хартия.

Смесете захарта, анасона, джинджифила, пресния лук и няколко щипки сол. разпределете сместа през отворите на птиците, затворете ги с дървени шишчета и оставете настрана.

2. В купичка разбъркайте малцовия сироп с 2 с.л. оцет. Прибавете останалия оцет към кана с вряла вода и залейте птиците. (Врялата вода отваря порите, а оцетът спомага за по-добро абсорбиране на малцовия сироп от кожата; сиропът придава сладък вкус и карамелен цвят.) Намажете кожата на птиците с малцовата смес и ги поставете в голям пластмасов съд. Оставете ги да престоят в хладилника 1 нощ, без да ги покривате.

3. Загрейте фурната на 220ºC (200ºC с обдухване). Сипете малко вода в тавата на фурната, сложете птиците над тавата върху решетката и ги покрийте с фолио. Печете около 45 мин, махнете фолиото и печете още 45 мин – в китайските рецепти патешкото винаги е добре изпечено. Извадете птиците от фурната и преди да срежете месото, оставете ги да престоят поне 20 мин.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Китайска кухня Основни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Доматена супа и питка с чедър

Goodfood 50 м , морков, олио, сметана, сушен риган, консерва белени домати, микс за хляб, лук, захар, чедър, зеленчуков бульон, чесново масло 11 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................