Къри с тиква, спанак и черен боб

Къри с тиква, спанак и черен боб

Подготовка 15 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Великолепното съчетание на вкусове превръщат това здравослоно ястие в чудесно

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
354 ккал 14 г 2 г 42 г 14 г 13 г 17 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 14 г 13 г 17 г 0 г
354 ккал 14 г 2 г 42 г 14 г 13 г 17 г 0 г

Продукти

  • 2 глави лук, тънко нарязани
  • 2 с.л. слънчогледово олио
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • по 1 ч.л. смлян кимион, кориандър и къри на прах
  • щипка лют Червен пипер
  • 400 г тиква (обелена), нарязана на парчета
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 400 г консерва черен боб, отцеден и изплакнат
  • 200 г Спанак , измит

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване). Оваляйте половината от лука в 1 с.л. олио и запечете за 15-20 мин, докато стане хрупкав и добие златист цвят.

2. Междувременно запържете останалия лук в олио, докато стане леко златист. Добавете чесъна и подправките, гответе 1 мин. Прибавете тиквата, доматеното пюре и 425 мл вряла вода, оставете да заври, а след това да къкри 15 мин под капак. Добавете боба и гответе още 5 мин.

3. Сложете спанака в гевгир и излейте отгоре чайник с вряща вода, докато омекне. Притиснете го с дървена лъжица, за да се отцеди водата, а после го нарежете на едро. Разбъркайте го в кърито и затоплете отново. Сервирайте, като поръсите отгоре хрупкавия печен лук.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Гарнитури и сосове Европейска кухня Леки вечери Основни Предястия

Опитайте още

Сготви

Харесай Английски шишчета

Goodfood 20 м , зехтин, гъби, бекон, хляб, мед, чери домати, наденички, доматен сос, едрозърнеста горчица, салатни листа 10 продукта
Сготви

Харесай Ледени плодови шишчета със сироп от маракуя и зелен лимон

Goodfood 20 м

Препоръчани

Коментари

....................................