Шоколадов фондан с лешници

Шоколадов фондан с лешници

Подготовка 20 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Тези десерти изглеждат впечатляващо, но са лесни и бързи за приготвяне. Можете да ги направите предварително и или да ги оставите в хладилника, или да замразите преди да изпечете.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
847 ккал 65 г 32 г 56 г 30 г 0 г 12 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 30 г 0 г 12 г 0 г
847 ккал 65 г 32 г 56 г 30 г 0 г 12 г 0 г

Продукти

  • 50 г масло и още за намазване
  • какао, за поръсване
  • 150 г черен шоколад (50% минимум), нарязан на дребно
  • 1 яйце, разбито
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. лешници, запечени и нарязани много ситно
  • 1 с.л. кафява захар

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 220°С (200°С с обдухване). намажете с масло 2 индивидуални форми за суфле или крем карамел (около 200 мл обем), след това ги наръсете щедро с какао. разтопете шоколада заедно с маслото на водна баня или в микровълновата, докато стане гладък. Постепенно добавете яйцето, след това брашното, ядките, захарта и щипка сол, след това разбийте внимателно докато всичко се смеси, но е още течно.

2. Разделете сместа между двете форми. На този етап можете да охладите десертите за 1 ден или да замразите за по-дълго. Печете 15 мин (или 18, ако са били студени). Обърнете върху малки чинийки и сервирайте. Трябва да са изпечени отвън и течни отвътре.

Коментирай
Харесай 1 IlIan

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Рецепти за парти

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата Нисоаз с риба тон

Goodfood 30 м , червен винен оцет, консерви риба тон, зехтин, червен лук, Каперси, яйца, бейби спанак, млади картофи, сушени на слънце домати в зехтин 9 продукта
Сготви

Харесай Карамелизирани круши

Гост на Goodfood кафява захар, круши, захар, балсамова глазура, лайм 5 продукта
Сготви

Харесай Сладко от ананас, фурми и зеленчуци

Goodfood 1 ч 5 м , ябълков оцет, червен лук, фурми, кимион на зърна, едро стрит лют пипер, кориандър, червени чушки, ананас, захар, синап 10 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................