Шоколадов фондан с лешници

Шоколадов фондан с лешници

Подготовка 20 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Тези десерти изглеждат впечатляващо, но са лесни и бързи за приготвяне. Можете да ги направите предварително и или да ги оставите в хладилника, или да замразите преди да изпечете.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
847 ккал 65 г 32 г 56 г 30 г 0 г 12 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 30 г 0 г 12 г 0 г
847 ккал 65 г 32 г 56 г 30 г 0 г 12 г 0 г

Продукти

  • 50 г масло и още за намазване
  • какао, за поръсване
  • 150 г черен шоколад (50% минимум), нарязан на дребно
  • 1 яйце, разбито
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. лешници, запечени и нарязани много ситно
  • 1 с.л. кафява захар

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 220°С (200°С с обдухване). намажете с масло 2 индивидуални форми за суфле или крем карамел (около 200 мл обем), след това ги наръсете щедро с какао. разтопете шоколада заедно с маслото на водна баня или в микровълновата, докато стане гладък. Постепенно добавете яйцето, след това брашното, ядките, захарта и щипка сол, след това разбийте внимателно докато всичко се смеси, но е още течно.

2. Разделете сместа между двете форми. На този етап можете да охладите десертите за 1 ден или да замразите за по-дълго. Печете 15 мин (или 18, ако са били студени). Обърнете върху малки чинийки и сервирайте. Трябва да са изпечени отвън и течни отвътре.

Коментирай
Харесай 1 IlIan

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Рецепти за парти

Опитайте още

Сготви

Харесай Коктейл от гъби Tlaxcala

Goodfood смлян черен пипер, гъби кладница, авокадо, лимон, люти чушлета „шипка”, доматено пюре, Сол, пресен лук, домати, магданоз, репички, кепчуп, лук, доматен сок 14 продукта
Сготви

Харесай Пица с хрупкав бекон, артишок и рикота

Goodfood 30 м

Препоръчани

Коментари

....................................