Лаврак по мелничарски

Лаврак по мелничарски

Подготовка 10 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Средно
Порции: 1
Автор: Nedko

Филето от Лаврак се овкусява със сол и черен пипер...

Продукти

  • Риба Лаврак (филе) - 170гр
  • Брашно - 10гр
  • Олио - 25гр
  • Яйце - 1бр
  • Картофи - 70гр
  • Лимон - 0,5 бр
  • Масло - 5гр
  • Сол (на вкус)
  • Черен пипер
  • Магданоз - 10гр
  • Маточина
  • Невен

Приготвяне

Филето от Лаврак се овкусява със сол и черен пипер, панира се в брашно и яйце и се пържи в предварително загрята мазнина. Когато е готово се слага в чиния и се полива с сок от лимона и се слага магданоз, след това се залива с кипящо масло. Гарнира се с картофи соте и се поръсва с маточина и невен.
Лаврак или морски вълк (Dicentrarchus labrax) е вид лъчеперка от семейство Moronidae. Той е характерен за цялото Средиземноморие, Черно море и североизточната част на Атлантическия океан - от Норвегия до Синегал. Лаврака е ненаситен хищник, който се храни с ракообразни, мекотели и риба.
Коментирай
Харесай 1 Nedko

Тагове

Европейска кухня Риба и морски дарове Читателски рецепти

Опитайте още

Сготви

Харесай Царевична супа с пиле и къри

Goodfood 30 м , оризово вино или сухо шери, царевично брашно, стръка пресен лук, ситно нарязани, за гарниране, яйчен белтък и още 1 яйце, рабито, къри на прах или на паста, 450 г пресни царевични кочани или 280 г царевица от консерва, отцедена, пилешки бульон, сусамово олио, захар, пилешки гърди без кожата, тънко нарязани на дълги ленти 10 продукта
Сготви

Харесай Задушено червено зеле с клементини

Goodfood 1 ч 15 м

Препоръчани

Коментари

....................................