Пай с пуешко месо и подправки по марокански

Пай с пуешко месо и подправки по марокански

Подготовка 20 мин Приготвяне 75 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Това може да стане новият ви любим начин да използвате всичко, което е останало от празничната трапеза. Пълно с фини подправки, увито в точени кори и гарнирано с бадеми, това ястие е вдъхновено от мароканския пай, наречен пастила.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
502 ккал 26 г 11 г 29 г 9 г 7 г 34 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 9 г 7 г 34 г 1 г
502 ккал 26 г 11 г 29 г 9 г 7 г 34 г 1 г

Продукти

  • по 2 ч.л. семена Кориандър и семена Кимион
  • щипка смляна Канела
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 патладжана, на малки кубчета
  • 2 глави лук шалот, разполовени и нарязани
  • 2 с.л. хариса
  • 2 чушки, без семките, на кубчета
  • 300 г консерва нарязани домати
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 500 г сготвено останало пуешко месо (най-добре е микс от бутчета и гърди), нарязано
  • 100 г масло, разтопено и още за намасляване
  • 250 г пакет точени кори (около 10 големи листа)
  • 25 г филирани бадеми

Приготвяне

1. Затоплете голям незалепващ тиган на умерен огън и запечете семената кориандър и кимион за 1-2 мин, докато станат ароматни. Добавете канелата, зехтина, патладжана и лука шалот. Разбъркайте и пържете на умерен към силен огън 10 мин, докато патладжанът леко омекне.

2. Добавете харисата и чушките. Разбъркайте всичко добре, добавете доматите и натрошете отгоре кубчето бульон. Варете непохлупено 20 мин, докато зеленчуците омекнат, а сместа стане приятна и гъста.

3. Разбъркайте вътре пуешкото месо и овкусете добре. Оставете настрана да изстине.

4. Затоплете фурната до 200°C (180°C с обдухване) и намаслете 23 см форма с подвижно дъно с малко масло. Сложете два листа точени кори върху дъното на формата и намаслете с разтопено масло. Кръстосайте отгоре други два слоя точени кори и намажете отново с масло. Повторете още веднъж и сложете охладения пълнеж в центъра. Използвайте останалите четири листа кори, за да покриете пълнежа, и намажете с още разтопено масло. Стиснете върховете на пая заедно и печете 30-35 мин.

5. Извадете от фурната и поръсете пая с филираните бадеми. Запечете за още 10 мин, докато паят стане златист и горещ. Сервирайте веднага.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Кюфтенца от свинско и чушки върху пюре от пащърнак

Goodfood 35 м
Сготви

Харесай Гурме хотдог

Goodfood 25 м , горчица за хотдог, за сервиране, бриош хлебчета за хотдог, в зависимост от размера, запечени, качествени свински наденички, кисело зеле, отцедено, малка глава червен лук, нарязан на тънки резени 5 продукта
Сготви

Харесай Салата с печено пилешко, кореноплодни зеленчуци и пеканови орехи

Goodfood 10 м

Препоръчани

Коментари

....................................