Сьомга, маринована с цвекло, цитрусова салата и карамелизирани орехи

Сьомга, маринована с цвекло, цитрусова салата и карамелизирани орехи

Подготовка 40 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Средно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Празници

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
417 ккал 25 г 4 г 23 г 22 г 3 г 23 г 2 г
Захар Фибри Протеини Сол 22 г 3 г 23 г 2 г
417 ккал 25 г 4 г 23 г 22 г 3 г 23 г 2 г

Продукти

  • За сьомгата
  • 3 сурови глави цвекло, обелени
  • настърганата кора от 1 лимон
  • малка връзка Естрагон , ситно нарязан
  • 100 г кристална захар
  • 100 г морска сол на люспи
  • 800 г цяло парче филе от сьомга, без
  • кожата
  • 100 мл джин
  • За салатата
  • 100 г кристална захар
  • 50 г орехови ядки на половинки
  • 3 розови грейпфрута
  • 2 едри портокала
  • 4-5 с.л. зехтин екстра върджин
  • 175 г кресон

Приготвяне

1 Настържете цвеклото на ситно и го разбъркайте с лимоновата кора, естрагона, захарта и солта.

2 Застелете плитка широка чиния с няколко листа фолио, като ги кръстосвате в различни посоки, така че краищата им да висят. Отгоре сложете половината от сместа с цвеклото, поръсете с половината джин и сложете филето от сьомга. Покрийте с останалата смес с цвекло, поръсете с останалия джин и увийте колкото се може по-стегнато във фолио. Оставете рибата да се маринова в хладилника за 48-72 часа, като от време на време обръщате сьомгата. Колкото повече стои, толкова по-твърда ще стане. Обирайте течността, която се процежда.

3 Щом сьомгата стане готова, почистете я наистина добре от солената смес, изплакнете в студена вода и подсушете.

4 За салатата първо сложете захарта в тенджерка с 2 с.л. вода и я разтопете на слаб огън. Загрейте до завиране и изчакайте, докато карамелът стане златист. Добавете орехите и разбъркайте, за да се покрият добре. Извадете ги върху тава, застлана с намазнена хартия за печене, и ги оставете да изстинат.

5 Сегментирайте цитрусите над купа, за да съберете сока. Срежете всеки сегмент на две или на три парченца. Смесете 4 с.л. от сока с щипка сол  изахар и повече черен пипер. Добавете зехтина и разбъркайте енергично.

6 Нарежете сьомгата на тънко. Разпределете кресона и парченцата плодове между осем чинии, а отгоре сложете от сьомгата. Добавете орехите, поръсете с дресинга и сервирайте.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Коледа и Новa година Салати

Опитайте още

Сготви

Харесай Поширана риба с джинджифил и сусамов бульон

Goodfood 18 м , замразена соя, сусамово олио, джинджифил, зелен лук, рибен бульон, броколи, печено сусамово семе, Чесън, бяла риба, оризов оцет, китайско зеле 11 продукта

Препоръчани

Коментари

.............................