Празничен чийзкейк пудинг

Празничен чийзкейк пудинг

Подготовка 25 мин Приготвяне 5 мин
Трудност: Лесно
Броя: 10
Автор: Goodfood

Празници

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
634 ккал 44 г 27 г 52 г 42 г 1 г 5 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 42 г 1 г 5 г 1 г
634 ккал 44 г 27 г 52 г 42 г 1 г 5 г 1 г

Продукти

  • За основата
  • 200 г джинджифилови бисквити, натрошени
  • 30 г захар мусковадо
  • 1 ч.л. морска сол на люспи
  • 110 г масло, разтопено
  • За пълнежа
  • 240 г коледен пудинг
  • 30 мл бренди
  • 30 мл тъмна бира
  • настърганата кора от 1 портокал
  • 560 г пълномаслено крем сирене
  • 300 мл пълномаслена сметана
  • 200 г светла захар мусковадо
  • 2 шушулки ванилия, разцепени, семената
  • остъргани
  • За украса
  • 2 Клементини
  • светла захар мусковадо, за поръсване

Приготвяне

1 За основата първо смесете натрошените бисквити и захарта в голяма купа, поръсете със солта. Полейте ги с разтопеното масло и разбъркайте с дървена лъжица, за да получите груба смес на едри трохи. Разпределете я равномерно по дъното на 30 см разглобяема кръгла форма и я притиснете по ъглите. Охладете за 30 мин, за да стегне.

2 Сложете коледния пудинг, брендито, тъмната бира и настърганата портокалова кора в блендер и ги смелете на пюре.

3 С ръчен електрически миксер разбийте крем сиренето, сметаната, захарта и семената ванилия и разбъркайте с пюрето. Разпределете сместа върху основата от бисквити и оставете чийзкейка да стегне в хладилника за една нощ.

4 На следващия ден обелете клементините, нарежете ги на кръгчета и ги сложете в тавичка. Поръсете със захар и ги обгорете с горелка, докато се карамелизират. Оставете да изстинат. Извадете чийзкейка от формата и подредете клементините отгоре. В хладилника ще се запази до три дни.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Коледа и Новa година

Опитайте още

Сготви

Харесай Пържена скумрия с портокалова салца

Goodfood 21 м

Препоръчани

Коментари

.............................