Агнешко балти

Агнешко балти

Подготовка 35 мин Приготвяне 260 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Всичко се прави само в един съд, а къри пастата се купува от магазина. Това ястие изглежда страхотно, а е толкова лесно.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
670 ккал 39 г 15 г 19 г 13 г 4 г 64 г 1.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 13 г 4 г 64 г 1.2 г
670 ккал 39 г 15 г 19 г 13 г 4 г 64 г 1.2 г

Продукти

  • 5-6 агнешки джолана
  • 3-4 глави лук, разполовени и тънко нарязани
  • 100 г пресен джинджифил, обелен и едро нарязан
  • 6 скилидки чесън
  • 800 г нарязани домати от консерва
  • 6 с.л. паста балти
  • 2 с.л. Гарам масала
  • 4 с.л. кафява захар
  • по шепа зърна нар и листа Кориандър , за сервиране
  • кисело мляко или раита, индийско чътни или туршия, ориз, хляб наан или чапати, за сервиране
  • ЗА МАРИНАТАТА С КЪРИ ПАСТА
  • 2 с.л. паста балти
  • 2 с.л. олио
  • сокът от 1 лимон
  • по 2 ч.л. кимион на прах, синапено семе, Куркума на прах, черен сусам (или нигела)
  • 1 ч.л. Канела на прах

Приготвяне

1. Ден по-рано смесете съставките за маринатата. Натрийте агнешките джолани с маринатата и ги сложете в тава. Покрийте ги и ги оставете в хладилника за една нощ.

2. Загрейте фурната на 220ºС (200ºС с обдухване). Запечете агнешкото за 20 мин до кафяво и намалете фурната до 160ºС (140ºС с обдухване). Покрийте тавата стегнато с два листа фолио, като ги намачкате добре по ръба, за да няма никакво изпускане на пара. Върнете я във фурната и печете още 3 часа.

3. Махнете фолиото и увеличете температурата до 180ºС (160ºС с обдухване). Сложете лука в сока в тавата и печете още 30 мин без фолио.

4. Сложете джинджифила, чесъна, 400 г нарязани домати, пастата балти, гарам масалата и захарта в блендер или кухненски комбайн и ги смелете на гладка смес. Щом лукът се изпече за 30 мин, объркайте го в тавата с доматената смес и сока от другите 400 г нарязани домати. Запечете за още 30 мин.

5. Поръсете агнешкото със семената нар и кориандъра и сервирайте направо от тавата. Поднесете го със студено кисело мляко или раита, любимата ви индийска туршия и много ориз, и хляб, за да топите във вкусния балти сос.


Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Април Великден Източна кухня Май Основни Юни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Пилаф с киноа, кафяв ориз и червена леща

Goodfood 30 м
Сготви

Харесай Топли портокалови тарталети с портокалов сладолед

Goodfood 2 ч 15 м
Сготви

Харесай Салата от цвекло, портокали и лешници

Goodfood 10 м

Препоръчани

Коментари

.................................