Тортили с кюфтенца от агнешко и нахут

Тортили с кюфтенца от агнешко и нахут

Подготовка 15 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Бързо и здравословно ястие за делничните дни.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
448 ккал 17 г 5 г 44 г 8 г 8 г 30 г 1.1 г
Захар Фибри Протеини Сол 8 г 8 г 30 г 1.1 г
448 ккал 17 г 5 г 44 г 8 г 8 г 30 г 1.1 г

Продукти

  • 600 г консервиран нахут, отцеден и изплакнат
  • 1 яйце
  • 250 г агнешка кайма
  • по 1 ч.л. смлян кимион и Кориандър
  • 1/4 ч.л. смляна канела
  • 3 скилидки чесън, смачкани
  • 1 червена люта чушка, без семки, тънко нарязана
  • 1/4 малка връзка Кориандър , едро нарязана
  • 1 с.л. зехтин
  • 4 големи тортили
  • 1 Маруля , накъсана
  • 4 домата, нарязани
  • 1 малка глава червен лук, тънко нарязан
  • 150 г обезмаслено кисело мляко
  • пържени картофки, за сервиране (по желание)

Приготвяне

1. Разбийте в кухненски робот нахута с яйцето за няколко минути, докато всичко стане на пюре, но все още има малки парченца. Прехвърлете в купа и добавете каймата, подправките, 2/3 от чесъна, лютата чушка и кориандъра. Овкусете добре и оформете 12 кюфтенца.

2. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие и изпържете кюфтенцата на порции за 5 мин от всяка страна, докато станат хрупкави отвън, а отвътре се сготвят.

3. Сложете върху всяка тортила достатъчно накъсани листа от маруля, домати, червен лук и 3 кюфтенца. Разбъркайте киселото мляко с останалия чесън и полейте от него върху кюфтенцата. Завийте тортилата, подгънете я от едната страна и сервирайте с пържени картофки, ако желаете.

Коментирай
Харесай 1 Zlatina Flower

Тагове

А-Я рецепти Април Европейска кухня Здравословни Май Основни Юни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Филе от лаврак с пюре от пащърнак и карамелизиран чесън

Goodfood 1 ч 35 м

Препоръчани

Коментари

...................................