Тортили с кюфтенца от агнешко и нахут

Тортили с кюфтенца от агнешко и нахут

Подготовка 15 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Бързо и здравословно ястие за делничните дни.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
448 ккал 17 г 5 г 44 г 8 г 8 г 30 г 1.1 г
Захар Фибри Протеини Сол 8 г 8 г 30 г 1.1 г
448 ккал 17 г 5 г 44 г 8 г 8 г 30 г 1.1 г

Продукти

  • 600 г консервиран нахут, отцеден и изплакнат
  • 1 яйце
  • 250 г агнешка кайма
  • по 1 ч.л. смлян кимион и Кориандър
  • 1/4 ч.л. смляна канела
  • 3 скилидки чесън, смачкани
  • 1 червена люта чушка, без семки, тънко нарязана
  • 1/4 малка връзка Кориандър , едро нарязана
  • 1 с.л. зехтин
  • 4 големи тортили
  • 1 Маруля , накъсана
  • 4 домата, нарязани
  • 1 малка глава червен лук, тънко нарязан
  • 150 г обезмаслено кисело мляко
  • пържени картофки, за сервиране (по желание)

Приготвяне

1. Разбийте в кухненски робот нахута с яйцето за няколко минути, докато всичко стане на пюре, но все още има малки парченца. Прехвърлете в купа и добавете каймата, подправките, 2/3 от чесъна, лютата чушка и кориандъра. Овкусете добре и оформете 12 кюфтенца.

2. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие и изпържете кюфтенцата на порции за 5 мин от всяка страна, докато станат хрупкави отвън, а отвътре се сготвят.

3. Сложете върху всяка тортила достатъчно накъсани листа от маруля, домати, червен лук и 3 кюфтенца. Разбъркайте киселото мляко с останалия чесън и полейте от него върху кюфтенцата. Завийте тортилата, подгънете я от едната страна и сервирайте с пържени картофки, ако желаете.

Коментирай
Харесай 1 Zlatina Flower

Тагове

А-Я рецепти Април Европейска кухня Здравословни Май Основни Юни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Супа с тиква и ябълки

Goodfood 1 ч 5 м , тиква цигулка, пилешки бульон, ябълки, семена нигела, чътни от манго, зехтин, къри на прах, ориз басмати, целина, нарязани домати от консерва, кисело мляко, лук, канела на прах, магданоз 14 продукта

Препоръчани

Коментари

.............................