Торта с орехи и какао

Торта с орехи и какао

Подготовка 0 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Средно
Порции: 0
Автор: Гост на Goodfood

Рецептата е на готвача Марко Лукиари.

Продукти

  • 300 г брашно
  • 200 г захар
  • 100 г масло
  • 3 яйца
  • 100 мл мляко
  • 75 г подсладено какао
  • 250 г орехови ядки
  • 1 щипка сол
  • 1 пак. Бакпулвер
  • ЗА КРЕМА
  • 1 жълтък
  • 20 г захар
  • 100 г маскарпоне
  • 30 мл млечна сметана

Приготвяне

1. Разбийте захарта с маслото до крем, добавете яйцата, млякото, какаото, солта, пресятото брашно, разбъркано с бакпулвера. Разбъркайте добре. Добавете едро смлените орехови ядки и разбъркайте отново. 


2. Изсипете тестото в предварително поръсена с брашно форма за печене и печете на 180°С около 50 мин.


3. Смесете жълтъка със захарта, добавете маскарпонето и предварително разбитата сметана и размесете добре.


4. Сервирайте с горски плодове или ягоди и листенца мента.

Коментирай
Харесай 2 danail Kremena

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Рецепти на гости Средиземноморска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Терина с пащърнак, червени боровинки и кестени

Goodfood 2 ч
Сготви

Харесай Салата с риба тон, фенел и боб

Goodfood 10 м , копър, тиквени семки, зехтин екстра върджин, краставица, лимон, магданоз, консерва бял боб, консерва риба тон, едрозърнеста горчица, фенел 10 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................