Бавно готвено ирландско задушено

Бавно готвено ирландско задушено

Подготовка 20 мин Приготвяне 480 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Агнешкият врат е много ароматно парче месо и е отлично за задушаване. Запържвам до кафяво всичко от предната вечер, приготвям всичко във вътрешния съд на уреда за бавно готвене и го оставям в хладилника. Сара Кук

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
673 ккал 39 г 16 г 40 г 11 г 7 г 40 г 1.4 г
Захар Фибри Протеини Сол 11 г 7 г 40 г 1.4 г
673 ккал 39 г 16 г 40 г 11 г 7 г 40 г 1.4 г

Продукти

  • 1 с.л. олио
  • 200 г шарен пушен бекон, обелен и нарязан на парчета
  • 900 г по-евтино агнешко за задушено, например врат, едро нарязано
  • 1 малка връзка Мащерка
  • 3 глави лук, дебело нарязани
  • 5 моркова, едро нарязани
  • 6 средно големи картофа, едро нарязани
  • 700 мл агнешки бульон
  • 3 дафинови листа
  • 85 г перлен ечемик
  • 1 голям стрък Праз , измит и нарязан на парчета
  • малка бучка масло

Приготвяне

1. Загрейте уреда за бавно готвене, ако е необходимо, а след това загрейте олиото в тиган. Запържете бекона до хрупкаво, прехвърлете го в уреда за бавно готвене и запържете и агнешкото в тигана. Сложете и него в уреда заедно с мащерката, лука, морковите, картофите, бульона, дафиновия лист и достатъчно вода, да покрие месото. Похлупете и гответе на слаба степен 7 часа.

2. Добавете перления ечемик и праза, объркайте и гответе на силна степен за още час, докато ечемикът уври.

3. Добавете маслото, объркайте, подправете на вкус и сервирайте горещо.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Английска и Ирландска Април Великден Европейска кухня Май Основни Юни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Люта чеснова фокача

Goodfood 30 м , Чесън, магданоз, масло, червена люта чушка, фокача 5 продукта
Сготви

Харесай Супа от червена леща и чорисо

Goodfood 1 ч , лук, кафява захар, кисело мляко, зехтин, Чесън, консерви нарязани домати, моркови, червен винен оцет, чорисо, Червен пипер, пилешки бульон, кимион на зърна, червена леща 13 продукта

Препоръчани

Коментари

.....................................