Картофи акордеон

Картофи акордеон

Подготовка 15 мин Приготвяне 35 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Вкусна гарнитура към всяко ястие с месо.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
159 ккал 4.2 г 0 г 28 г 2 г 2 г 3 г 0.1 г
Захар Фибри Протеини Сол 2 г 2 г 3 г 0.1 г
159 ккал 4.2 г 0 г 28 г 2 г 2 г 3 г 0.1 г

Продукти

  • 1 кг дребни пресни картофи
  • 2 ч.л. Копър , ситно нарязан
  • 2 с.л. ситни хлебни трохи
  • 2 с.л. олио

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Сложете картофите един по един в дървена лъжица. Разрежете внимателно всеки картоф през 3 мм разстояние, докато достигнете с ножа дървената лъжица. Смесете в купа копъра и хлебните трохи.

2. Подредете картофите в тава с разрязаната част нагоре. Полейте ги с олиото и ги поръсете със сол и черен пипер. Запечете за 20 мин, след това поръсете с хлебните трохи и отново запечете за още 15 мин.

Коментирай
Харесай 3 yoanna Гергана Ralitsa Koleva

Тагове

А-Я рецепти Април Вегетариански ястия Гарнитури и сосове Европейска кухня Леки вечери Май Основни Предястия Само с 5 продукта Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Зелено гаспачо

Goodfood 15 м , бейби спанак, босилек, шери оцет, зелена люта чушка, пресен лук, чесън, мента, зехтин екстра върджин, магданоз, кисело мляко, краставица, зряло авокадо, листа от рукола 13 продукта

Препоръчани

Коментари