Риба с хрупкава коричка от песто и маслини

Риба с хрупкава коричка от песто и маслини

Подготовка 5 мин Приготвяне 12 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Бързо ястие със средиземноморски вкус.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
219 ккал 4 г 1 г 17 г 1 г 0 г 30 г 1.14 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 0 г 30 г 1.14 г
219 ккал 4 г 1 г 17 г 1 г 0 г 30 г 1.14 г

Продукти

  • 2 с.л. песто от Босилек
  • ситно настърганата кора от 1 лимон
  • 10 зелени маслини, без костилки, едро нарязани
  • 85 г пресни хлебни трохи
  • 4 парчета филе от бяла риба

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Смесете пестото, лимоновата кора и маслините, след това добавете хлебните трохи и разбъркайте добре.

2. Сложете филетата риба с кожата върху тава и разпределете отгоре хлебната смес. Притиснете я добре към рибата и сложете тавата във фурната. Запечете за 10-12 мин, докато филетата се изпекат отвътре, а отгоре се образува златиста хрупкава коричка.

 

Риба с цветна коричка

Ако искате да добавите цвят в хрупкавата коричка, вместо босилеково песто използвайте 2 с.л. червено песто (от домати). Разбийте го в кухненски робот с 3 сушени домата и после добавете 1 с.л. кедрови ядки. Разбъркайте с 85 г хлебни трохи. Сложете сместа върху парчета рибено филе и притиснете. Запечете за 10-12 мин във фурна, загрята до 200°С (180°С с обдухване).

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Икономични ястия Основни Риба и морски дарове Само с 5 продукта Средиземноморска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Телешко в бира, ризото с перлен ечемик, лук и бирен сос

Goodfood 4 ч 25 м , Чесън, зехтин, масло, телешко месо, телешки бульон, пълномаслена сметана, свежа мащерка, пилешки бульон, лимонов сок, тъмна бира, лук, пармезан, Дафинов лист, перлен ечемик 14 продукта
Сготви

Харесай Шоколадовият фондан на Керълайн Уолдгрейв

Goodfood 55 м , черен шоколад, брашно, яйца, какао, сметана, захар, Масло 7 продукта
Сготви

Харесай Ръжено-пшенични крекери с тиквени семки

Goodfood 1 ч 50 м

Препоръчани

Коментари

..................................