Риба с хрупкава коричка от песто и маслини

Риба с хрупкава коричка от песто и маслини

Подготовка 5 мин Приготвяне 12 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Бързо ястие със средиземноморски вкус.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
219 ккал 4 г 1 г 17 г 1 г 0 г 30 г 1.14 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 0 г 30 г 1.14 г
219 ккал 4 г 1 г 17 г 1 г 0 г 30 г 1.14 г

Продукти

  • 2 с.л. песто от Босилек
  • ситно настърганата кора от 1 лимон
  • 10 зелени маслини, без костилки, едро нарязани
  • 85 г пресни хлебни трохи
  • 4 парчета филе от бяла риба

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Смесете пестото, лимоновата кора и маслините, след това добавете хлебните трохи и разбъркайте добре.

2. Сложете филетата риба с кожата върху тава и разпределете отгоре хлебната смес. Притиснете я добре към рибата и сложете тавата във фурната. Запечете за 10-12 мин, докато филетата се изпекат отвътре, а отгоре се образува златиста хрупкава коричка.

 

Риба с цветна коричка

Ако искате да добавите цвят в хрупкавата коричка, вместо босилеково песто използвайте 2 с.л. червено песто (от домати). Разбийте го в кухненски робот с 3 сушени домата и после добавете 1 с.л. кедрови ядки. Разбъркайте с 85 г хлебни трохи. Сложете сместа върху парчета рибено филе и притиснете. Запечете за 10-12 мин във фурна, загрята до 200°С (180°С с обдухване).

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Икономични ястия Основни Риба и морски дарове Само с 5 продукта Средиземноморска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Пилешко ризото с грах, бакла и рукола

Goodfood 3 ч 10 м , зеленчуков бульон, лук, пармезан, билков зехтин, бакла, пресен грах в шушулки, ориз за ризото, дива рукола, масло, пилешки гърди без кожата, аспержи, бяло вино 12 продукта
Сготви

Харесай Мини “Жаба в дупка”

Goodfood 55 м , сурови наденички, горчица, телешки бульон, брашно, горчица, слънчогледово олио, мармалад от червен лук, соев сос, мляко, кетчуп, яйца, брашно 12 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................