Пикантно агнешко с булгур и таханов дресинг

Пикантно агнешко с булгур и таханов дресинг

Подготовка 15 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Вкусна вечеря за двама, богата на желязо и витамин С.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
646 ккал 36 г 10 г 51 г 10 г 5 г 30 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 10 г 5 г 30 г 0.3 г
646 ккал 36 г 10 г 51 г 10 г 5 г 30 г 0.3 г

Продукти

  • 2 1/2 с.л. зехтин
  • 2 глави лук, разполовени и тънко нарязани
  • 3 скилидки чесън, смачкани
  • 1 червена люта чушка, без семена, тънко нарязана
  • 100 г булгур
  • 1 с.л. сусамов тахан
  • сокът от 1 лимон
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 2 ч.л. кимион на зърна
  • 2 ч.л. смлян Кориандър
  • 200 г агнешка кайма
  • 100 г чери домати, на четвъртинки
  • 2 стръка пресен лук, ситно нарязан
  • 1 малка връзка Магданоз , нарязан

Приготвяне

1. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие. Сложете лука и запържете за 15 мин, докато се карамелизира. Около 5 мин преди края добавете 2 скилидки чесън и лютата чушка. Отстранете от огъня и оставете настрани.

2. Пригответе булгура според инструкциите на опаковката и отцедете много добре. Смесете тахана, 1 с.л. от лимоновия сок, останалия чесън, киселото мляко и подправете на вкус. Ако е нужно, разредете с 1-2 с.л. вода.

3. В тигана с лука загрейте останалия зехтин. Добавете кимиона на зърна и кориандъра и запържете за минутка. Прибавете агнешкото и пържете около 5 мин, докато се сготви изцяло.

4. Добавете доматите, пресния лук, магданоза, останалия лимонов сок, сол и черен пипер към булгура, разбъркайте и разпределете в чинии за сервиране. Отгоре сложете от каймата и полейте с тахановия дресинг.

Коментирай
Харесай 1 Stela

Тагове

А-Я рецепти Април Великден Европейска кухня Май Основни Юни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Макарони със сирене, бекон и кедрови ядки

Goodfood 50 м , макарони, зелена салата, кедрови ядки, грюйер, пълномаслена сметана, бекон, дижонска горчица, крем фреш 8 продукта
Сготви

Харесай Пикантно агнешко с булгур и таханов дресинг

Goodfood 40 м , Чесън, кисело мляко, пресен лук, зехтин, сусамов тахан, агнешка кайма, червена люта чушка, кимион на зърна, магданоз, лук, лимон, чери домати, булгур, смлян кориандър 14 продукта
Сготви

Харесай Piernik (Полски джинджифилов сладкиш)

Goodfood 2 ч 5 м

Препоръчани

Коментари

.....................................