Пикантно агнешко с булгур и таханов дресинг

Пикантно агнешко с булгур и таханов дресинг

Подготовка 15 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Вкусна вечеря за двама, богата на желязо и витамин С.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
646 ккал 36 г 10 г 51 г 10 г 5 г 30 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 10 г 5 г 30 г 0.3 г
646 ккал 36 г 10 г 51 г 10 г 5 г 30 г 0.3 г

Продукти

  • 2 1/2 с.л. зехтин
  • 2 глави лук, разполовени и тънко нарязани
  • 3 скилидки чесън, смачкани
  • 1 червена люта чушка, без семена, тънко нарязана
  • 100 г булгур
  • 1 с.л. сусамов тахан
  • сокът от 1 лимон
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 2 ч.л. кимион на зърна
  • 2 ч.л. смлян Кориандър
  • 200 г агнешка кайма
  • 100 г чери домати, на четвъртинки
  • 2 стръка пресен лук, ситно нарязан
  • 1 малка връзка Магданоз , нарязан

Приготвяне

1. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие. Сложете лука и запържете за 15 мин, докато се карамелизира. Около 5 мин преди края добавете 2 скилидки чесън и лютата чушка. Отстранете от огъня и оставете настрани.

2. Пригответе булгура според инструкциите на опаковката и отцедете много добре. Смесете тахана, 1 с.л. от лимоновия сок, останалия чесън, киселото мляко и подправете на вкус. Ако е нужно, разредете с 1-2 с.л. вода.

3. В тигана с лука загрейте останалия зехтин. Добавете кимиона на зърна и кориандъра и запържете за минутка. Прибавете агнешкото и пържете около 5 мин, докато се сготви изцяло.

4. Добавете доматите, пресния лук, магданоза, останалия лимонов сок, сол и черен пипер към булгура, разбъркайте и разпределете в чинии за сервиране. Отгоре сложете от каймата и полейте с тахановия дресинг.

Коментирай
Харесай 1 Stela

Тагове

А-Я рецепти Април Великден Европейска кухня Май Основни Юни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Ориз по индийски с поширани яйца

Goodfood 30 м , лимон, филе от риба, лук, магданоз, дългозърнест ориз, къри, Чесън, яйца, зехтин 9 продукта

Препоръчани

Коментари