Салата с яйца и запечено цвекло

Салата с яйца и запечено цвекло

Подготовка 10 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Вкусна и интересна салата за двама.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
363 ккал 28 г 8 г 18 г 17 г 4 г 11 г 0.7 г
Захар Фибри Протеини Сол 17 г 4 г 11 г 0.7 г
363 ккал 28 г 8 г 18 г 17 г 4 г 11 г 0.7 г

Продукти

  • 200 г вакуумирано сварено Цвекло , без оцет, нарязано на резени
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 ч.л. шери оцет
  • 1 с.л. течен мед
  • 2 яйца
  • 2 с.л. сметана (крем фреш)
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • няколко стръка копър, повечето ситно нарязани, останалите за украса
  • 70 г бейби Спанак
  • 1 с.л. натрошени печени лешници
  • 2 филии хляб и масло, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете цвеклото в тавичка, сипете половината зехтин, 2 ч.л. от оцета, меда и подправете на вкус. Запечете за 20-25 мин, като разбърквате два пъти, докато започне да лепне.

2. През това време сварете яйцата във вряща вода за 10 мин, полейте ги със студена течаща вода, обелете ги и ги разполовете.

3. Смесете останалия зехтин, сметаната, горчицата, оцета и нарязания копър. Сложете бейби спанака в дресинга, разбъркайте и разпределете след това в чинии заедно с цвеклото и яйцата. Сервирайте с хляб и масло.

Коментирай
Харесай 3 rtrifonov Нина PF

Тагове

А-Я рецепти Април Гарнитури и сосове Европейска кухня Май Предястия Рецепти с яйца Салати

Опитайте още

Сготви

Харесай Ньоки с тиквички, маскарпоне и зелен лук

Goodfood 20 м
Сготви

Харесай Цитрусова панакота с лимончело меден сос и малини

Goodfood

Препоръчани

Коментари

.................................