Салата  с бакла и дресинг с авокадо

Салата с бакла и дресинг с авокадо

Подготовка 25 мин Приготвяне 5 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Здравословно, но евтино ястие за делничните дни.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
260 ккал 7 г 2 г 38 г 10 г 9 г 12 г 0.7 г
Захар Фибри Протеини Сол 10 г 9 г 12 г 0.7 г
260 ккал 7 г 2 г 38 г 10 г 9 г 12 г 0.7 г

Продукти

  • 2 бр. арабски питки, разполовени и нарязани на триъгълници
  • 200 г замразена бакла
  • 1 авокадо
  • 1 малка връзка Магданоз
  • 8 с.л. нискомаслено кисело мляко
  • 1 скилидка Чесън , едро нарязана
  • сокът от 1 лимон, настърганата кора от 1/2
  • 2 марули, сърцевината едро нарязана
  • 400 г консерва бял Боб , изплакнат и отцеден
  • 4 стръка пресен лук, ситно нарязан
  • 2 моркова, обелени и настъргани
  • 10 репички, разполовени
  • 1 шепа кресон, нарязан

Приготвяне

1. Загрейте силно грила. Разстелете парченцата хляб в тава. Печете няколко минути, докато станат хрупкави, като разбъркате веднъж. Внимавайте да не изгорят. Извадете ги в чиния настрана.

2. Сварете баклата във вряща вода за 2-3 мин, отцедете и извадете зърната от шушулката.

3. Сложете в блендер авокадото, магданоза, млякото, чесъна, лимоновата кора и сок, подправете и пасирайте.

4. Сложете останалите продукти, без кресона, в купа. Разбъркайте с дресинга, поръсете отгоре с хляба и кресона. Сервирайте веднага.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Леки вечери Предястия Салати

Опитайте още

Препоръчани

Коментари

..................................