Скариди с ананас и зелен боб

Скариди с ананас и зелен боб

Подготовка 10 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Всички обичаме нещо, леко запържено в тиган. Предлагаме ви нова възпламеняваща рецепта.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
228 ккал 7 г 1 г 20 г 18 г 3 г 22 г 2.6 г
Захар Фибри Протеини Сол 18 г 3 г 22 г 2.6 г
228 ккал 7 г 1 г 20 г 18 г 3 г 22 г 2.6 г

Продукти

  • 1 с.л. слънчогледово олио
  • 2 стръка лимонена трева, твърдата част отстранена, останалата ситно нарязана
  • 3-4 см пресен Джинджифил , настърган
  • 100 г пресен ананас на парченца
  • 100 г зелен боб
  • 100 г цели чери домати
  • 200 г кралски скариди
  • 1 малка връзка Босилек
  • ЗА СОСА
  • 4 с.л. сок от зелен лимон и резени за сервиране
  • 2 с.л. течен пилешки бульон
  • по 1 с.л. рибен сос и светла кафява захар

Приготвяне

1. Разбъркайте съставките за соса в малка купа и оставете настрани.

2. Загрейте олиото в голям тиган. Запържете лимонената трева и джинджифила, докато стане златист. Добавете ананаса, зеления боб и чери доматите, разбъркайте и запържете за 3-5 мин, докато бобът стане готов. Прибавете скаридите и соса, запържете за още 3-5 мин, докато скаридите се сготвят. Разбъркайте с по-голямата част от босилека. Сервирайте с лимоновите резени и поръсете с останалите листа босилек.

Коментирай
Харесай 1 Dimitar Chanov

Тагове

А-Я рецепти Източна кухня Леки вечери Основни Предястия Риба и морски дарове Юли Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Агнешко бутче с билкова коричка и сос грейви с червено вино

Goodfood 2 ч 25 м , дижонска горчица, зехтин, лук, мента, агнешки бульон, агнешко бутче, хляб, брашно, морков, розмарин, Чесън, магданоз, червено вино, Масло 14 продукта
Сготви

Харесай Картофена салата с горчица

Goodfood 20 м , зелен лук, едрозърнеста горчица, пресни картофи, лимони, зехтин 5 продукта

Препоръчани

Коментари