Леща с тиква върху питка

Леща с тиква върху питка

Подготовка 15 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Тази рецепта за семейна вечеря няма да ви струва много, освен това е засищаща.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
485 ккал 12 г 2 г 58 г 14 г 9 г 42 г 0.6 г
Захар Фибри Протеини Сол 14 г 9 г 42 г 0.6 г
485 ккал 12 г 2 г 58 г 14 г 9 г 42 г 0.6 г

Продукти

  • 1 с.л. слънчогледово олио
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • по 1 ч.л. смлени Кориандър , кимион и куркума
  • 1/2 ч.л. кайенски пипер
  • 400 г тиква, обелена и нарязана на 2 см кубчета
  • 400 г нарязани домати от консерва
  • 1,2 л пилешки бульон
  • 1 пълна с.л. чътни от манго
  • 300 г леща
  • 1 малка връзка Кориандър , едро нарязана
  • индийски хляб наан, за сервиране

Приготвяне

1. Сложете олиото и лука в тенджера и гответе около 5 мин. Добавете чесъна и гответе още 1 мин, след това прибавете подправките и тиквата. Разбъркайте добре.

2. Сипете в тенджерата доматите, бульона и чътнито, подправете на вкус. Оставете да кипне, а след това да къкри около 10 мин. Добавете лещата и гответе още 20 мин, докато лещата и тиквата омекнат напълно. Поръсете с листата кориандър и сервирайте върху топла питка.

Коментирай
Харесай 1 Ivanina Boneva

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Декември Европейска кухня Икономични ястия Леки вечери Ноември Октомври Основни Януари

Опитайте още

Сготви

Харесай По-леко пилешко кацу

Goodfood 1 ч 20 м , пилешки бульон, бял ориз, суроватка, лук, лют червен пипер, мед, брашно с набухвател, Гарам масала, морков, листни зеленчуци, пилешко месо, Чесън, доматено пюре, царевично нишесте, брашно с набухвател, куркума, соев сос, японски трохи панко, джинджифил 19 продукта
Сготви

Харесай Бисквити „Висящите прилепи”

Goodfood 1 ч , черна глазура, джинджифилови бисквити 2 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................